nedjelja, 15. studenoga 2015.

Zeleno-crni minimalno poraženi u Lukavcu

Posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva, odigrano ovog vikenda, donijelo nam je kantonalni derbi između lukavačkog Radničkog i Budućnosti. Na kraju su do vrijedne pobjede stigli domaćini, koji su slavili minimalnim rezultatom 1-0, pogotokom bivšeg fudbalera Budućnosti Elvina Suljića. Zeleno-crni su tako propustili priliku da pobjedom dođu do titule jesenjeg prvaka Prve lige FBiH.


Banovićani su u Lukavac otputovali znatno oslabljeni, budući da što zbog povreda što zbog suspenzija nisu nastupili Jaranović, Zulić, Aljukić, Mahmutović, Trumić i Kavazović, tako da je bilo teško za očekivati pozitivan rezultat iz Lukavca. Radnički, kome ove sezone u ligi ne ide baš najbolje i koji je veći dio polusezone proveo u donjem dijelu tabelu, iskoristio je ove izostanke i stigao do vrijedne pobjede. Pobjedonosni gol za Lukavčane postigao je Elvin Suljić, koji je jedno vrijeme nosio i dres Budućnosti.

Današnjim porazom, zeleno-crni su spali na drugu poziciju prvoligaške tabele sa 26 osvojenih bodova, dok jesenji prvak Metalleghe ima tri boda više. Treba istaći i to da je Budućnost u prvom dijelu sezonu, postigla najviše pogodaka - 22, te da ima najbolju gol razliku - +11.

Svakako da nas u proljetnom dijelu sezone očekuje uzbudljiv nastavak prvenstva, kako u borbi za vrh, tako i u borbi za opstanak.

Učinak Budućnosti nakon 15 odigranih kola:

- 2. pozicija prvoligaške tabele sa 26 osvojenih bodova
- 8 pobjeda
- 2 remija
- 5 poraza
- gol razlika +11 (22 postignuta pogotka, 11 primljenih)


Nema komentara:

Objavi komentar