subota, 26. ožujka 2016.

Prvijenac Senada Mujića u pobjedi protiv fenjeraša

Fudbaleri Budućnosti stigli su do svoje desete ovosezonske pobjede, a u 19. kolu zeleno-crni su rezultatom 2-1 bili bolji od Sloge iz Ljubuškog. Strijelci za Banovićane bili su Hazim Đezić i novopristiglo pojačanje Budućnosti, Senad Mujić kome je ovo bio prvijenac u zeleno-crnom dresu.


Već na samom startu susreta domaći su stigli do vodstva. Igrala se deseta minuta kada se nakon gužve u petercu gostiju iz Ljubuškog, nakon prekida najbolje snalazi Đezić i loptu šalje u gol Sloge za vodstvo Budućnosti. Ubrzo nakon vodećeg pogotka još jedna sjajna šansa za banovićku ekipu. Kavazović je dobro centrirao sa lijeve strane, a udarac Pirića odlazi malo pokraj lijeve stative golmana Sloge. Nakon početkog pritiska Budućnosti, gosti su uzvratili, te su u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili golu Mujkića. Hrabra i ofanzivna igra im se isplatila u 38. minuti susreta kada Mujkić u šesnaestercu ruši jednog od igrača Sloge, a glavni sudija pokazuje na bijelu tačku. Ljubušaci su iskoristili jedanaesterac, te pred kraj prvog dijela susreta stigli do izjednačenja.

U nastavku smo vidjeli mnogo uzbuđenja, ali je Budućnost do pobjedničkog gola stigla tek pred kraj susreta. Zeleno-crni su krenuli agresivno u nadi da će stići do nova tri boda. Bezuspješni su bili napadi domaće ekipe, sve do 85. minute kada Jaranović sjajno prolazi po desnoj strani, a Mujić dobro reaguje na centaršut, te udarcem glavom donosi vrijednu pobjedu za Banovićane. Do kraja susreta vidjeli smo po jedan crveni karton na obje strane. Najprije su gosti ostali sa desetoricom, da bi ubrzo nakon toga i Jaranović zaradio crveni karton, te su obje ekipe susret završile sa desetoricom igrača.

U narednom kolu Budućnosti predstoji teško gostovanje kod petoplasiranog Orašja.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Kovačević, Mahmutović, Kavazović, Aljukić, Trumić (Idrizović), Mustafić (Demirović), Jaranović, Pirić (Zulić), Mujić.

Nema komentara:

Objavi komentar