nedjelja, 2. listopada 2016.

Čapljina nadigrala Budućnost: Prvi ovosezonski domaći poraz

Deveto kolo Prve lige FBiH donijelo je prvi ovosezonski domaći poraz Budućnosti. Banovićka ekipa je na svom terenu ugostila Čapljinu, a gosti su na kraju slavili pobjedu rezultatom 0-2. Tako su zeleno-crni propustili dobru priliku da se pobjedom dodatno učvrste na sredini prvoligaške tabele.


Na otvaranju susreta po jedna prilika za obje ekipe, ali bez promjene rezultata. Pokušavali su fudbaleri Budućnosti preuzeti incijativu i pronaći način da savladaju golmana Čapljine, ali im je disciplinovana i borbena igra gostiju to onemogućavala. Igrala se 33. minuta susreta kada Bondža koristi nespretnu reakciju odbrane Budućnosti i pogađa za veliku radost igrača Čapljine. Nakon primljenog pogotka banovićka ekipa krenula je agresivnije prema golu Čapljine, no to nije urodilo plodom. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0-1.

U nastavku zeleno-crni dosta ofanzivniji, sa nekoliko prilika i poluprilika na samom otvaranju drugog dijela susreta. Ipak u većini navrata je nedostajao ili završni pas ili realizacija, tako da nije došlo do promjene rezultata. Znatno ofanzivnija igra Budućnosti ostavljala je mnogo prostora gostima iz Čapljine za kontranapade, a jednu takvu situaciju koristi Pervan u 57. minuti i pogađa za 0-2. Bio je to konačan rezultat susreta, a Budućnost do kraja nije uspjela ništa napraviti tako da su Banovićani pali bez ispaljenog metka i time sebe doveli u jako nezgodnu situaciju. Nakon devet odigranih kola zeleno-crni na svom kontu imaju svega deset bodova i nalaze se na jedanaestoj poziciji. U narednom kolu Budućnost gostuje u Sarajevu kod ekipe Bosna Sema.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Džinić, Mahmutović, Aljukić, Trumić, Pirić, Mustafić, Idrizović i Zulić.

Nema komentara:

Objavi komentar