utorak, 11. listopada 2016.

Budućnost poražena na gostovanju kod Bosna Seme

Ni nakon deset odigranih kola Budućnost nije uspjela ubilježiti gostujuću pobjedu. Ovoga puta bolji od zeleno-crnih bili su fudbaleri Bosna Seme rezultatom 3-1. Novim porazom banovićka ekipa se dovela u nezgodnu situaciju, a na tabeli zauzima 14. poziciju koja se nalazi u zoni opasnosti.


Izuzetno uzbudljiv i efikasan meč je odigran na Koševu, gdje Bosna Sema igra svoje domaće utakmice. Četiri pogotka, od kojih tri na samom završetku susreta donijela uzbudljivu završnicu. U prvom poluvremnu i pored nekoliko dobrih prilika na obje strane nije bilo pogodaka ni promjene rezultata.

U nastavku domaći već u 50. minuti stižu do vodstva preko Nihada Mujića. Nedugo zatim odlična prilika za Budućnost da stigne do poravnjanja, ali najstrožiju kaznu ne koristi Muhamed Mujić koji pogađa prečku. Kazna za neiskorišteni jedanaesterac stigla je u 80. minuti susreta kada Oglečevac pogađa mrežu Mujkića. Pet minuta kasnije rezervista Kavazović smanjuje na 2-1 i time nagovještava neizvjesnu završnicu. Ipak u jeku napada Budućnosti iz slobodnog udarca pogađa iskusni Bajro Spahić za konačnih 3-1. Bio je ovo težak poraz za zeleno-crne koji nastavljaju nizati loše rezultate. Nakon deset odigranih kola Budućnost je skupila isto toliko bodova, što je dovoljno za 14. poziciju na prvoligaškoj tabeli, koja bi Banovićanima, da je kraj sezone, donijela ispadanje u niži rang. U narednom kolu još jedan težak susret predstoji Budućnosti jer u Banoviće stiže ove sezone odlična ekipa Bosne iz Visokog, koja zauzima visoku treću poziciju.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Borogovac, Džinić, Aljukić, Trumić, Mustafić, Idrizović, Zulić i Mujić.

Nema komentara:

Objavi komentar