subota, 15. listopada 2016.

Trumić u sudijskoj nadoknadi pogodio za vrijednu pobjedu

Budućnost je prekinula svoju rezultatsku krizu i u okviru 11. kola Prve lige FBiH na svom terenu savladala jednog od pretendenata za prvo mjesto - visočku Bosnu. Izuzetno vrijednu, ali i zasluženu pobjedu banovićkoj ekipi donio je Eldin Trumić u 92. minuti susreta. Uprkos činjenici da zeleno-crnima ove sezone malo šta ide za rukom, te nedostatku nekoliko igrača Budućnost je stigla do ove vrijedne pobjede i barem za kratko pobjega iz donjeg dijela tabele.


U prvom poluvremenu dosta gruba igra sa obje strane. Igralo se uglavnom na sredini terena bez ozbiljnijih prilika za gol. Najbolju priliku imali su domaći fudbaleri, ali se pred golom Bosne ne snalaze Mujić i Pirić, tako da nije bilo promjene rezultata. Nakon toga diskutabilna situacija u šesnaestercu gostiju. Aljukić je izašao sam pred golmana gostiju, a potom je oboren sa leđa, no glavni sudija susreta se nije oglasio. Sa rezultatom 0-0 se otišlo na poluvrijeme.

Nastavak susreta donio je potpunu ofanzivu Budućnosti. Na samom početku drugog dijela susreta gosti iz Visokog ostaju sa desetoricom nakon što je Čulov zaradio drugi žuti karton. Zeleno-crni su u potpunosti preuzeli incijativu, pokušavali ugroziti gol Bosne, no nisu mogli pronaći put do mreže. Igrala se sudijska nadoknada, tačnije 92. minuta susreta kada Trumić sa 20-ak metara preciznim udarcem matira golmana gostiju za veliko slavlje na Gradskom stadionu u Banovićima. Današnjom pobjedom Budućnost je prekinula niz od tri uzastopna poraza, te barem na kratko pobjegla iz opasne zone. U narednom kolu Banovićani gostuju u Gradačcu kod Zvijezde, a nakon toga u Banoviće dolazi Gošk.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Šehić, Džinić, Mahmutović, Aljukić, Trumić, Mustafić, Smajlović (Kavazović), Pirić (Borogovac) i Mujić (Demirović).


Nema komentara:

Objavi komentar