subota, 11. ožujka 2017.

Budućnost minimalno poražena u Lukavcu

Danas su u Lukavcu po izuzetno teškom terenu za igranje, snage odmjerili kantonalni rivali - Radnički i Budućnost. Do minimalne pobjede stigli su domaći fudbaleri zahvaljujući golovima bivšeg igrača Budućnosti - Mirnesa Salihovića. Jedini pogodak za zeleno-crne postigao je Adnan Zulić.


Iako su fudbaleri Budućnosti danas prvi stigli do vodstva, nisu uspjeli zadržati taj rezultat, te su domaći fudbaleri na krilima iskusnog Salihovića stigli do velikog preokreta. Kiša koja je prethodnih dana padala dodatno je uticala na stanje terena u Lukavcu, koji je bio blago rečeno težak za igru. Prvu pravu priliku pred golom Radničkog koristi Zulić i pogađa nakon neopreznosti odbrane domaće ekipe. Ipak nije dugo trajalo slavlje Banovićana. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela susreta, Salihović izlazi sam pred Mujkića i matira ga izjednačenje. To je bio rezultat prvog poluvremena.

Trenutak odluke desio se početkom drugog dijela susreta, tačnije u 52. minuti. Nakon prekida i gužve u šesnaestercu Budućnosti, lopta neometano prolazi pored svih igrača i stiže do Salihovića kojem nije bilo teško ubaciti loptu u prazan gol. Kako se kasnije ispostavilo, to je bio i konačan rezultat susreta, a Budućnost je najbolju priliku za poravnanje imala preko Pirića čiji šut brani golman domaćih. U narednom kolu u Banoviće stiže kakanjski Rudar.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Šehić, Mahmutović, Ibrić, Trumić, Aljukić, Pirić, Beširović, Jaranović i Zulić.

Nema komentara:

Objavi komentar