ponedjeljak, 3. travnja 2017.

Budućnost u nadoknadi vremena ostala bez boda u Orašju

Dvadeseto kolo Prve lige FBiH donijelo je duel starih poznanika - Orašja i Budućnosti. Na stadionu "Goal" u Orašju viđena je efikasna i uzbudljiva utakmica u kojoj su zeleno-crni u sudijskoj nadoknadi vremena ostali bez vrijednog boda. Orašje je slavilo sa 3-2, a Budućnost uprkos vodstvu od 2-1 nije uspjela ostati neporažena. Golove za banovićku ekipu postigli su Adnan Zulić, te Abdurahman Beširović kojem je ovo bio prvijenac u zeleno-crnom dresu.


Već u sedmoj minuti susreta domaći su dobili jedanaesterac, a siguran izvođač bio je Prgić. Igrala se 24. minuta kada Beširović svojim prvijencem u dresu Budućnosti poravnava rezutat. Sedam minuta kasnije i Zulić matira golmana Orašja za veliki preokret banovićke ekipe. Golijadu nastavljaju domaći fudbaleri, koji svega minute kasnije izjednačavaju na 2-2 pogotkom Novakovića. U 36. minuti Budućnost ostaje sa desetoricom igrača nakon što je crveni karton zaradio Pirić.

Nastavak susreta donio je ofanzivniju igru domaće ekipe, dok su se Banovićani fokusirali na odbranu svog gola. Odolijevali su zeleno-crni napadima Orašja sve do sudijske nadoknade vremena, kada Đurčević pogađa za pobjedu. Banovićki fudbaleri su tako propustili sjajnu priliku da osvoje bod koji bi mnogo značio u borbi za opstanak. U narednom kolu još jedan težak ispit za Budućnost jer u Banovićima gostuje preporođeni Velež, koji se također bori za opstanak, ali popularni "Rođeni" igraju sjajno ove polusezone. Budućnost trenutno zauzima 13. poziciju prvoligaške tabele sa 22 osvojena boda.

Nema komentara:

Objavi komentar