nedjelja, 9. travnja 2017.

Velika pobjeda Budućnosti protiv Veleža

Zeleno-crni su u okviru 21. kola Prve lige FBiH dočekali mostarski Velež. Susret je za obje ekipe bio od velike važnosti, s obzirom da se i Budućnost i Velež grčevito bore za opstanak. Na kraju su do velike pobjede stigli Banovićani rezultatom 3-0, golovima Kavazovića i Zulića, te Memića koji je postigao autogol.


Iako su igrali pod velikim pritiskom i imperativom pobjede, fudbaleri Budućnosti pružili su jednu od najboljih partija u sezoni. Već u 11. minuti zeleno-crni stižu do vodstva, kada pogađa Kavazović za veliko slavlje na Gradskom stadionu u Banovićima. Za povećanje vodstva pobrinuo se mladi Zulić u 40. minuti susreta, svojim trećim pogotkom ove polusezone, te je tako još jednom pokazao da se nalazi u odličnoj formi. Imali su domaći igrači još nekoliko jako dobrih prilika u prvom dijelu susreta, no rezultat se nije mijenjao.


Dobra igra nastavila se i u drugom poluvremenu, a na samom početku drugog dijela susreta Beširović se nalazi u dobroj situaciji, ali je neprecizan. Prijetio je i Velež, ali je Mujkić bio na visini zadatka. Pred sami kraj susreta Budućnost stiže i do trećeg pogotka, autogolom Memića, čime je postavljen konačan rezultat derbija donjeg dijela prvoligaške tabele. U narednom kolu Budućnost gostuje kod posljednjeplasiranog Novog Travnika.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Šehić, Mahmutović, Džinić, Trumić, Mustafić, Ibrić, Kavazović, Beširović i Zulić.

Nema komentara:

Objavi komentar