subota, 29. listopada 2011.

Rudarski derbi pripao Rudaru

Budućnost je danas u okviru 12. kola Prve lige FBiH poražena od Rudara rezultatom 2:1.Strijelci za domaćine su bili Kovač i Neimarlija,dok je za Budućnost gol postigao Muhamed Muminhodžić.

Budućnost je nastupila u slijedećem sastavu:Husić, Čamrković, Kurtić (od 40. Mustafić), Čergić, Kovačević, Sliško, Kavazović (od 53.Pirić), Imamović, Sarajlić, Mujić ,Lugavić (od 60. Muminhodžić).Trener: Munever Rizvić.

Nekoliko sati prije početka derbi utakmice 12. kola sada već bivši trener Rudara Slaviša Božičić je dobio otkaz,a na kormilo Rudara stigao je Mirnes Buza.Očigledno je da je ta promjena urodila plodom,te su igrači Rudara slavili.
Rudar bio dominantniji cijelo prvo poluvrijeme,nakon niza promašaja,u 37. minuti Kovač je bio precizan za vodstvo Rudara od 1:0.Do kraja poluvremena je ostalo 1:0.

Trener Rudara na poluvremenu izvršava nekoliko izmjena,koje su unijele svježinu u ekipu.Napadi Rudara su se nastavljali i bilo je pitanje vremena kada će Husić biti po 2. puta savladan.To se desilo 61. minuti utakmice,kada Neimarlija pogađa za 2:0.
Tek nakon 2. pogodka Budućnost je počela ozbiljnije prijetiti golu Rudara.U 70. minuti Muminhodžić pogađa za 2:1,kasnije će se ispostaviti i konačan rezultat utakmice.

U narednom kolu Budućnost dočekuje Omladinac.

Nema komentara:

Objavi komentar