četvrtak, 3. studenoga 2011.

Na rasporedu kantonalni derbi

U okviru 13. kola Prve lige FBiH Budućnost će na svom stadionu dočekati ekipu Omladinca iz Mionice.Komšijski derbi mogao bi ponijeti epitet derbija začelja,jer je Budućnost trenutno 10. na tabeli,dok je Omladinac tek 13. na tabeli.
Ove godine podmlađena ekipa Omladinca nije do sada uspjela ispuniti svoj cilj i bodovni saldo,te je tako već 2 puta došlo do smjene trenera ekipe Omladinca.Mioničani su prije početka sezone mnogo očekivali od ove ekipe,no kako vrijeme prolazi stiče se dojam da su je precijenili.Do kraja ekipa Omladinca će voditi grčevitu borbu za opstanak,jer su u prošlom kolu na svom terenu poraženi od Gradine rezultatom 1:0,te tako uz nekoliko gostujućih poraza najavili da će biti ozbiljan kandidat za ispadanje u Drugu ligu FBiH.Zbog toga će Mioničani priliku za povratak bodova tražiti u Banovićima.
Sa druge strane ekipa Budućnosti nikako da poveže niz dobrih rezultata,jer u gostima je do sada zabilježila svega jednu pobjedu i to u 3. kolu kada je pobijedila Orašje.Banovićani nisu impresionirali ni kod kuće,jer su 2 puta pobjedu i 3 boda odnijeli u sudijskoj nadoknadi,dok je bod iz Banovića odnijela Čapljina.Tako da bi nakon poraza od Rudara,u subotu samo pobjeda trebala dolaziti u obzir.

FK "Budućnost" Banovići-NK "Omladinac" Mionica,"Gradski" stadion u Banovićima 05.11.2011. u 13 sati i 30 minuta.

Glavni sudija:Spahalić Emir (Mostar).
Pomoćne sudije:Beljo Davor (Mostar),Spahalić Samir (Mostar).
Četvrti sudija:Bajraktarević Kenan (Orašje).
Delegat:Pandžić Miro.
Kontrolor suđenja:Andrić Željko.

Nema komentara:

Objavi komentar