subota, 19. studenoga 2011.

Ubjedljiva pobjeda Budućnosti protiv Branitelja

U posljednjem 15. kolu Prve lige FBiH Budućnost je danas u Banovićima sa ubjedljivih 3:0 savladala ekipu Branitelja.Strijelci za Budućnost su bili Mujić,Sarajlić i Muminhodžić.

Banovićani su bolje otvorili utakmicu,te na samom početku utakmice preuzeli terensku incijativu i stvorili nekoliko prilika za gol.No,ipak rezervisti Budućnosti nisu bili precizni na početku susreta.Do vodstva je Budućnost stigla kada golman gostiju ruši Muhameda Mujića u svom šesnaestercu,a sudija Kazlagić Mirza pokazuje na bijelu tačku.Siguran izvođač jedanaesterca bio je Mujić.Nakon pogodka Budućnost i dalje stvara prilike za gol.Do drugog gola Banovićani su došli nakon velike pogreške zadnje linije Branitelja,nakon čega je Adnan Sarajlić došao do lopte te povećao rezultat na 2:0.Samo nekoliko minuta kasnije,novi gol Budućnosti,a strijelac je bio Muhamed Muminhodžić,nakon što se lijepo oslobodio svog čuvara neometano je šutao na gol Branitelja.Nakon 3. pogodka došlo je do petominutnog prekida.Naime gosti se nisu mogli složiti sa odlukom sudije koja je prethodila golu,jer su tražili prekršaj nad igračem Branitelja.Nakon što je podijelio nekoliko žutih kartona,gosti žele da se povuku sa terena.Ipak su na kraju ostali na terenu,te tako izbjegli veliku glupost,ali su ostali sa 10 igrača,jer je 1 igrač prilikom protesta kod glavnog sudije zaradio crveni karton.Također je isključen i trener Branitelja.Utakmica je bila nastavljena nakon 5 minuta prekida.
Do kraja poluvremena je ostalo 3:0.

U drugom poluvremenu Budućnost smirila tempo igre u želji da sačuva rezultat od 3:0.Gosti povremeno prijetili iz kontranapada,no nije bilo ozbiljnijih situacija ispred gola Husića.Pred sami kraj susreta najprije mladi Delić ima priliku za gol,no šutirao je preko gola.Da bi poslije njega Imamović lijepo prošao nekoliko igrača Branitelja i došao sam pred golmana,no i on je šutirao preko gola.Do kraja se rezultat nije mijenjao,te je Budućnost upisala novu sasvim zasluženu pobjedu,kojom je ostala na 5. poziciji sa 3 boda zaostatka za vodećom Krajinom.
Treba istaći i to da je igru na terenu otežavala magla koja je bila sve veća kako je utakmica odmicala,što se može vidjeti i na slikama.

FK "Budućnost" Banovići-HNK "Branitelj" Rodoč 3:0 (Mujić,Sarajlić,Muminhodžić)
Budućnost:Husić,Čergić,Čamrković,Čolić,Kovačević,Ikanović,Imamović,Sliško,Sarajlić,Mujić i Muminhodžić.Dok su u nastavku priliku dobili Kavazović,Delić i Lugavić.









Nema komentara:

Objavi komentar