četvrtak, 26. ožujka 2015.

Zeleno-crni već deset utakmica ne znaju za poraz

Fantastična serija neporaženosti fudbalera Budućnosti nastavila se i u 18. kolu Prve lige FBiH, a zeleno-crni su vrijednu pobjedu slavili u Čapljini kod istoimenog domaćina rezultatom 0-1. Pobjedu Budućnosti donio je Kovačević pogotkom u 50. minuti susreta. Ovom pobjedom Banovićani su došli nadomak samog vrha tabele i sada imaju svega jedan bod zaostatka u odnosu na lidera prvenstva - Goražde. Bio je ovo deseti prvenstveni susret zaredom u kome je Budućnost ostala neporažena, a ujedno je ovo bila i deseta prvenstvena pobjeda banovićkog Prvoligaša.


Prvo poluvrijeme susreta u Čapljini nije donijelo ozbiljnije prilike za gol na obje strane, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0-0. Ipak, već na samom otvaranju drugog poluvremenu Kovačević pogađa za 0-1 i veliku pobjedu Budućnosti. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, tako da su Banovićani upisali nova tri boda na svoj konto i sa trenutna 34 boda dijele drugu poziciju sa Bratstvom i Mladosti.

Već u nedjelju Budućnost očekuje još jedan duel, a protivnik je još jedan čapljinski klub - Gošk. Meč od krucijalne važnosti za obje ekipe, budući da sa pobjedom i dalje ostaju u utrci za Premijer ligu BiH.

Podrška našim momcima, koji su je ove sezone po mnogo čemu zaslužili je potrebna, te stoga još jednom napunimo stadion kako bi zajedno došli do nove pobjede, kojom bi zasigurno bili korak bliže ka ostvarenju cilja - plasmanu u Premijer ligu BiH.

Nema komentara:

Objavi komentar