utorak, 13. studenoga 2012.

Rezultatska kriza Budućnost dovela do donjeg dijela tabele

U posljednja 2 kola Budućnost je ostvarila 2 ubjedljiva poraza i to na domaćem terenu od lidera prvenstva ekipe Viteza sa 2-4, te u kantonalnom derbiju u Lukavcu od Radničkog sa 3-1. Loša igra u posljednje vrijeme dovela je Budućnost do samog dna tabele, iako su do ne tako davno Banovićani bili u samom vrhu tabele.

U okviru 13. kola Prve lige FBiH Budućnost je poražena od Viteza rezultatom 2-4. Bio je to sasvim zaslužen trijumf gostiju iz Viteza koji su iz Banovića odnijeli puni plijen, te Budućnosti nanijeli prvi domaći poraz u Prvoj ligi nakon 4.770 minuta bez poraza. Budućnost je do poraza od Viteza poražena samo od gradačačke Zvijezde 2008. godine, te je od tada čak 53 utakmice u Banovićima bila nepobjediva.
Gosti iz Viteza mnogo bolje otvorili utakmicu te se od samog početka vidjelo da su u Banoviće došli da se nadigravaju. Svoju dominantnost na terenu su krunisali pogodkom već u 5. minuti susreta kada je precizan bio Dilaver. Vitežani su i nakon datog gola bili mnogo bolji protivnik, te su nadigrali Budućnost u svim segmentima igre, a već u 15. minuti su imali veliko vodstvo od 0-2 nakon pogodka Vidovića. Budućnost se nije trgla ni nakon 2 primljena gola i na odmor se otišlo pri rezultatu 0-2 uz napomenu da Budućnost nije uspjela stvoriti niti jednu izglednu priliku pred golom gostiju.

U drugo poluvrijeme Banovićani su ušli nešto bolje nego u prvom dijelu, te su krenuli agresivnije ka golu Viteza. To je urodilo plodom kada najbolji strijelac Budućnosti Muhamed Mujić u 54. minuti smanjuje na 1-2. No, sve nade da bi Budućnost mogla nastaviti svoj niz neporaženosti je srušio Dilaver svojim drugim golom samo 2 minuta nakon gola Budućnosti. Već tada je bilo izvjesno da će banovićki klub upisati novi poraz. Ipak Budućnost je ponovo nešto jače krenula prema golu Viteza, te pokušala smanjiti vodstvo Viteza. Nakon jednog opasnog napada golman gostiju pravi očigledan faul u svom šesnaestercu nad Suljićem, no glavni arbitar ovog susreta Šehović to nije okarakterisao kao prekršaj za najstrožiju kaznu uz buru negodovanja sa tribina. Nakon nedosuđenog čistog penala za Budućnost, uslijedila je brza kontra gostiju i tačku na i stavlja Livaja u 64. minuti za veliku prednost Viteza. Budućnost je do kraja susreta preko Ikanovića samo uspjela smanjiti prednost na 2-4. Tako je Banoviće nakon Branitelja i Vitez napustio neporažen, te pred sami kraj polusezone doveo Budućnost u nezgodnu situaciju.

Kantonalni derbi u sklopu 14. kola odigrali su Radnički i Budućnost. Na kraju su Lukavčani ubilježili pobjedu rezultatom 3-1. Strijelac počasnog gola za Budućnost bio je Igor Sliško.
Radnički je do vodstva stigao u 35. minuti preko Bekića, a na odmor se otišlo pri tom rezultatu. Na samom početku drugog poluvremena Radnički je povećao svoje vodstvo, a strijelac je bio bivši igrač Budućnosti Semir Slomić. U 65. minuti Igor Sliško svojim prvim golom ove sezone vraća nadu da bi Budućnosti mogla Jošik napustiti neporažena. Ipak pred sami kraj susreta još jedan bivši igrač Budućnosti Jasmin Jaranović pogađa za konačnih 3-1.

Nakon predzadnjeg kola jesenjeg dijela prvenstva Budućnost je pala na 12. mjesto prvoligaške tabele sa svega 18 osvojenih bodova.



Nema komentara:

Objavi komentar