petak, 26. travnja 2013.

Budućnost hvata posljednji voz

Banovićki klub ponovo proživljava teške trenutke. Budućnost se nalazi na 12. pozicji Prve lige FBiH što je pozicija koja vodi u niži rang takmičenja - Drugu ligu FBiH Sjever. Od rata Budućnost je samo jedanput bila u sličnoj situaciji, ali su zeleno-crni tada uz dosta muke uspjeli sačuvati status Prvoligaša. Ipak činjenica je da je sada Prva liga mnogo jača, nego li u sezoni 2007/08 i ovog puta će banovićki klub imati znatno teži zadatak.

Drugi, odnosno proljetni dio sezone Budućnost je dobro otvorila te pobjedom protiv Iskre i Jedinstva u Banovićima i bodom u Cazinu protiv Krajine barem na kratko izašla iz opasne zone. Ipak odmah nakon toga slijedi niz od 3 utakmice bez pobjede - porazi u Goraždu i Visokom, te samo bod u Banovićima protiv Bratstva. Ova rezultatska kriza je ponovo Budućnost vratila na samo dno tabele i najavila grčevitu borbu za opstanak.

Sutra Budućnost dočekuje Podgrmeč iz Sanskog Mosta u utakmici koja je posljednji voz - biti ili ne biti. U slučaju kiksa Budućnost bi bila u jako teškoj situaciji i jednom nogom u nižem rangu. Krivca za ovakvo stanje u klubu sada je glupo tražiti. Sada je bitno da klub dobije željenu podršku Općine i navijača, te da svi zajedno stanemo uz njega kako bi i ovaj period bi prebrođen. Veliki korak unazad bi bilo ispadanje i praktično sve ono što se gradi od samo osnivanja ovog kluba, a pogotovo u periodu od rata bi palo u vodu. Stoga sutra svi putevi vode na Gradski stadion, zaboravimo sve probleme oko kluba i u njemu, pokažimo da ima i dalje onih kojima ovaj klub znači i ne žele da on ispadne. Podrška je potrebna pa i protiv Podgrmeča, jer je (pre)teško igrati sa imeprativom pobjede i velikim bremenom na leđima. Pokažimo da Banovićani nisu zaboravili Budućnost i podržimo zeleno-crne isključivo zbog imena Budućnost koje datira već 65 godina i postojat će još mnogo godina. Zbog toga sutra svi zajedno za banovićki ponos, nekadašnjeg viceprvaka BiH i akobogda da dođu bolja vremena budućeg prvaka. Pokažimo inat i karakter banovićki, pa neka crknu dušmani i oni kojima su Banovići, rudnik, Budućnost trn u oku i koji protiv njega rade duži vremenski period. Neka oživi inat banovićki i pokaže da se i dalje voli Budućnost.

Subota, 27.04.2013.  16:30h "Gradski" stadion u Banovićima - BUDUĆNOST - Podgrmeč





Zbog ovoga podržimo Budućnost sada u ovakvoj situaciji - zbog Banovića, Ljumana, Budućnosti... Doći će ponovo bolji dani kada ćemo se radovati uspjesima Budućnosti, ali prvo je potrebno prevazići ovu situaciju. Svi za Budućnost!

Nema komentara:

Objavi komentar