ponedjeljak, 30. rujna 2013.

Pobjeda za bijeg iz donjeg dijela tabele

Budućnost je ovog vikenda na svom terenu dočekala ekipu Mladosti iz Kaknja i stigla do 3. ovosezonske pobjede. Zeleno-crni su slavili rezultatom 2-1, a svoju golgetersku seriju nastavio je Mujić koji je bio strijelac i u ovom susretu, a pridružio mu se i Salihović sa jednim golom.

Budućnost od samog početka susreta krenula ofanzivno i po gol. Nisu Banovićani morali dugo čekati na pogodak, već na samom početku susreta Salihović postiže svoj 3. ovosezonski pogodak za vodstvo Budućnosti. Rano vodstvo donijelo je opuštanje u redovima Budućnost što su brzo iskoristili gosti, te u 10. minuti Topalović fanstastičnim udarcem sa 30-ak metara pogađa same rašlje gola Budućnosti. Ipak, po završetku 1. poluvremena urodio je plodom pritisak Budućnosti kada najbolji strijelac banovićkog tima Mujić pogađa za 2-1, na kraju će se ispostaviti i konačan rezultat susreta.

Drugo poluvrijeme proteklo u znaku Budućnost koja je imala incijativu i želju da stigne do 3. gola, no neprisebni Mujić u par navrata nije uspio po 2. put zatresti mrežu gostiju pa je ostalo 2-1. Budućnost je ovom pobjedom pobjegla sa dna tabele i skočila na 8. poziciju sa 10 osvojenih bodova, dok je Mladost ostala na začelju tabele sa 2 osvojena boda.

Naredno kolo donosi nam kantonalni derbi u Tuzli gdje će Budućnost snage odmjeriti sa Slobodom.

Budućnost: Mujkić, Kovačević, Zoletić, Mahmutović, Čolić, Imamović, Trumić, Osmanović, Kavazović, Mujić i Salihović.

Nema komentara:

Objavi komentar