nedjelja, 27. travnja 2014.

Težak poraz Budućnosti kojoj predstoji grčevita borba za opstanak

Posljednja, ujedno i najefikasnija utakmica 24. kola Prve lige FBiH donijela je još jedan težak poraz Budućnosti. Ovog puta od zeleno-crnih su bili bolji fudbaleri Radničkog iz Lukavca koji su na kraju stigli do ubjedljive pobjede rezultatom 4-1. Strijelac jedinog pogotka za Budućnost bio je rezervista Anel Husić.

U jednoj otvorenoj utakmici sa obje strane bolje su se snašli domaći fudbaleri koji su postigli čak 4 gola, od kojih 3 nakon prekida. Da bi Banovićani ponovo mogli ostati bez gostujućih bodova nagovijestio je Čejvanović već u 10. minuti kada nakon prekida glavom pogađa za vodstvo domaćih. Prednost Lukavčana je udvostručio Jusufović u 38. minuti, a ponovo je koban bio prekid. U prvom poluvremenu Budućnost nije uspjela ozbiljnije priprijetiti golu Radničkog pa se na odmor otišlo pri rezultatu 2-0.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Budućnost, te se terenska incijativa isplatila u 52. minuti kada rezervista Anel Husić lijepim udarcem sa 20-ak metara matira golmana Radničkog. Nakon pogotka uslijedila je još jedna izgledna prilika kada udarac Salihovića sa ruba šesnaesterca brani golman Radničkog. I to je bilo sve što je Budućnost uspjela napraviti u ovoj utakmici. Nakon počasnog gola Radnički preuzeo terensku incijativu u nastojanju da dođe do trećeg gola čime bi riješili pitanje pobjednika. Ipak su zeleno-crni izdržali sve do 84. minute kada Džanić pogađa mrežu neopreznog golmana Murisa Husića. Konačan rezultat susreta postavio je rezervista Junuzović u 89. minuti susreta. Budućnost se novim porazom našla u izuzetno teškoj situaciji, a šanse za opstankom u Prvoj ligi sve su manje. Budućnost trenutno zauzima 14. poziciju sa 24 boda što je svega 1 bod više od posljednjeplasirane Iskre. Zeleno-crni su ove sezone bez gostujuće pobjede, pa s toga i ne čudi ovako loš plasman. Budućnost će do kraja prvenstva ovisiti ne samo o rezultatima direktnih konkurenata za opstanak, nego i od rezultat ekipa donjeg dijela tabele iz Premijer lige. Ukoliko bi Premijer ligu napustio Travnik šanse za opstanak Budućnosti bi bile svedene na minimum.

Radnički - Budućnost 4-1 (Čejvanović, Jusufović, Džanić, Junuzović - A. Husić)

U narednom kolu Budućnosti ponovo slijedi težak susret protiv drugoplasiranog Jedinstva, a u slučaju kiksa u ovom susretu Budućnost bi jednom nogom bila u nižem rangu. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje fudbala i sporta općenito, kao i sve one kojima je još uvijek stalo do Budućnosti da dođu i podrže naše momke u nastojanju da sačuvaju status Prvoligaša. Podrška je sada potrebnija više nego ikada i zbog toga budimo 12. igrač našeg tima i zajedno dođimo do važne pobjede.

03.05.2014. 17:00h Gradski stadion u Banovićima: Budućnost - Jedinstvo

Nema komentara:

Objavi komentar