četvrtak, 3. srpnja 2014.

Mujić od naredne sezone član Slobode

Najbolji igrač i strijelac banovićkog kluba u prethodne 3 sezone, Muhamed Mujić, od naredne sezone nastupaće u redovima tuzlanskog Premijerligaša Slobode. Biće to povratak na Tušanj ovog perspektivnog napadača, budući da je on već jedanput okusio slast igranja u crveno-crnom dresu.

Mujić je karijeru započeo u Budućnosti gdje je prošao omladinske pogone, paralelno nastupajući i za reprezentaciju BiH u mlađim selekcijama. Već kao vrlo mlad, zaigrao je za seniorski tim Budućnosti, čime je zapazao za oko stručnom štabu tuzlanske Slobode koja ga je dovela u svoje redove. Nakon ne toliko uspješne avanture na Tušnju, Mujić se okušao u još jednom Premijerligašu - Olimpicu gdje je igrao nešto zapaženiju ulogu. Poslije ispadanja Budućnosti iz Premijer lige BiH Mujić se vratio u svoj matični klub kao veliko pojačanje u nastojanju da svom klubu pomogne u povratku među elitu. I bio je vrlo blizu tom cilju, no Budućnost je na kraju ponijela tek vicešampionsku titulu iza srebreničke Gradine, a Mujić je sezonu okončao kao najbolji strijelac Banovićana sa 9 pogodaka. Ipak potrebno je naglasiti kako je veliki dio proljetnog dijela sezone propustio zbog povrede tako da se u tom dijelu sezone svega jednom upisao u strijelca, dok je u jesenjem dijelu 8 puta tresao protivničke mreže. Budućnost nije uspjela doći do zacrtanog cilja, ali to nije omelo ovog napadača u njegovim namjerama da produži lojalnost klubu još jednu sezonu.

Naredna sezona je za Budućnost bilo znatno lošija od prethodne, jedna od najgorih od završetka rata pa na ovamo. Za Mujića je ovo bila još jedna izuzetna sezona jer je ponovo završio kao najbolji strijelac zeleno-crnih sa 16 postignutih pogodaka. U sezoni koja je netom iza nas, Budućnost je ostvarila najlošiji plasman od kada nastupa u takmičenjima pod okriljem nezavisne BiH, a zeleno-crni su na kraju zauzeli 14. poziciju što je značilo relegaciju u niži rang - Drugu ligu FBiH - Sjever (III rang takmičenja). Mujić je ponovo ponio laskavu titlu najboljeg strijelca, ovog puta sa 18 postignutih pogodaka. Sada je bilo jasno da će najbolji igrač Budućnost promijeniti sredinu i potražiti novi angažman. On je stigao vrlo brzo od čelnika Slobode koji su skautirali njegove nastupe tijekom minule sezone, a očigledno da je on tip igrača kakav im je potreban u sklapanju kadra za Premijer ligu. U periodu od 2011. do 2014. Mujić je u 3 sezone postigao 43 pogotka za Budućnost u Prvoj ligi FBiH, a sada prelazi na veću stepenicu u svojoj karijeri, koju je zaslužio i na njemu je da opravda epitet najboljeg igrača Budućnosti 3 sezone zaredom, pokaže svoj raskošni talenat dobrim partijama i golovima u Premijer ligi i time vrati tuzlanski klub u vrh bh. fudbala.

Pored odlaska Mujića, izvjestan je odlazak većeg dijela kadra koji je sačinjavao ekipu prethodne sezone. Još jedan igrač koji je igrao zapaženu ulogu u Budućnosti i bez sumnje bio jedan od najboljih igrača Budućnosti, Eldin Trumić kako stvari stoje, svoju karijeru će nastaviti u drugom klubu. Eldar Kavazović je također napustio klub, a svoj novi angažman pronašao je u zeničkom Čeliku, gdje je zadovoljio kriterije tamošnjeg vodstva kluba. Sve su prilike da će Budućnost u novu sezonu, u Drugoj ligi FBiH, ući sa podmlađenim i u cjelosti izmijenjenim kadrom.

Nema komentara:

Objavi komentar