utorak, 19. kolovoza 2014.

Zeleno-crni u Orašju traže povoljan rezultat

Sutra će na stadionu "Goal" u Orašju, istoimeni domaćin i Budućnost odigrati zaostalu utakmicu 1. kola Prve lige FBiH. Utakmica koja je trebala biti odigrana 09.08.2014., no prolongirana je za 20.08.2014.


Orašje je stari poznanik Budućnosti i rival sa kojim su zeleno-crni dosta puta snage odmjerivali kako u Prvoj ligi, tako i u Premijer ligi BiH. Popularni "Labudovi sa Save" su sa pripremama krenuli tek nedavno, nakon početka takmičarske sezone Prve lige FBiH. Neadekvatna fizička pripremljenost je velika prednost za banovićki tim koji je uspješno odradio pripreme, tako da se sa razlogom svi nadamo dobrom rezultatu. Orašani su u susretu 2. kola gostovali u Čapljini gdje su poraženi visokim rezultatom 5-1, a zanimljivo je da su i prethodne sezone na otvaranju primili 5 golova i to od Budućnosti. Redove Orašja nedavno su pojačala i 2 sada već bivša nogometaša Budućnosti - Kenan Lugavić i Izudin Osmanović.

Zeleno-crni u Orašje putuju sa ogromnom dozom samopouzdanja i na krilima izuzetno vrijedna 3 boda u Jajcu, tako da je za očekivati da se i ovoga puta vrate sa povoljnim rezultatom. Svi igrači su spremni i na raspolaganju su Rizviću. Nakon ovoga susreta, Budućnost će u domaćoj premijeri ugostiti uvijek neugodnog protivnika - Čapljinu.

Zaostala utakmica I kola Prve lige FBiH
20.08.2014. 17:00h, stadion Goal Orašje: Orašje - Budućnost

Nema komentara:

Objavi komentar