subota, 18. listopada 2014.

Budućnost u triler završnici stigla do nove pobjede

Fudbaleri Budućnosti upisali su sedmu ovosezonsku pobjedu. Ovoga puta zeleno-crni su u okviru 11. kola Prve lige FBiH bili bolji od konjičkog Igmana. Minimalnu, ali sasvim zasluženu pobjedu Budućnosti je donio Eldin Trumić koji je pogodio pred sami kraj susreta za veliko slavlje na Gradskom stadionu u Banovićima. Trumić je svojim pogotkom i u prethodnom kolu Budućnosti donio "tricu" iz Goražda, a i danas je bio junak Banovićana.

Zeleno-crni su već na samom početku susreta pokazali da u ovom susretu samo 3 boda dolaze u obzir. U uvodnim minutama susreta Jaranović je odlično probio po lijevoj strani i centrirao u sredinu za Aljukića koji sa svega 5 metara šutira preko gola Igmana. Ofanziva Budućnosti se nastavila, a sada se u prilici za gol našao Jaranović koji se spetljao i na kraju upropastio izglednu priliku za gol. Nakon Jaranovića ni Salihović se nije snašao pred golom gostiju iz Konjica, tako da još jedna izgledna prilika odlazi u nepovrat. Nakon toga bilježimo pokušaj Trumića sa 20-ak metara, a goste od sigurnog pogotka spašava stativa. Ponovo je Trumić oprobao svoj udarac, sada iz slobodnog udarca sa 25 metara, no golman Igmana bio je na visini zadatka.

Drugo poluvrijeme nastavlja se u istom tempu, a Budućnost je i dalje imala terensku nadmoć. Prvu pravu priliku za pogodak imao je Kovačević, čijem udarcu se ispriječila prečka. Ponovo je prečka bila saveznik gostiju, a ovoga puta Aljukić je sa svega par metara pogodio prečku gola Igmana. Ni rezervista Husić nije imao sreće, njegov udarac pogađa jednog od igrača Igmana i lopta odlazi u korner. Husić se ponovo našao u prilici, ali je srušen u šesneastercu prilikom čega su domaći tražili penal, no glavni sudija se nije oglasio. Opsada gola Igmana se nastavila, ali fortuna definitivno nije bila naklonjena igračima Budućnosti koji su uporno napadali i tražili pobjednički gol. Ipak, kada se većina pomirila sa kiksom i neriješenim rezultatom, u 87. minuti na centaršut Aljukića, Trumić pogađa glavom za veliko slavlje igrača i navijača na Gradskom stadionu u Banovićima. Nakon niza prilika koje su zeleno-crni stvorili, na kraju je stigla naplata za sve propuštene prilike i još jedna teško izvoljevana, ali sasvim zaslužena pobjeda.

Današnjom pobjedom bodovni saldo Budućnosti se popeo na 21 bod, što je dovoljno za 4. poziciju, sa 2 boda manje od prvoplasiranog Radničkog, te sa po jednim bodom manje od drugoplasiranih Goražda i Mladosti. U narednom kolu Budućnost u kantonalnom derbiju gostuje kod Radničkog u Lukavcu.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Džinić, Čamrković, Trumić, Mustafić (Husić), Imamović, Aljukić, Jaranović (Delić) i Salihović.

Nema komentara:

Objavi komentar