nedjelja, 2. studenoga 2014.

Budućnost nastavila niz: Mladost pala u Banovićima

Derbi 13. kola Prve lige FBiH odigran je danas u Banovićima između Budućnosti i gostujuće ekipe Mladosti (Doboj-Kakanj). Vrijednu i sasvim zasluženu pobjedu upisali su fudbaleri Budućnosti, koji su slavili pogotkom Salihovića u 74. minuti susreta.


Početak susreta jasno dao do znanja domaćim fudbalerima da Mladost u Banoviće nije došla da se brani i da će tražiti svoju priliku za 3 boda. Prvu ozbiljniju situaciju pred golom Mladosti bilježimo nakon sjajnog pokušaja Trumića sa 25 metara, a golman Mladosti odličnom paradom loptu šalje u korner. Kako je vrijeme odmicalo zeleno-crni su sve češće prijetili golu gostiju i polako preuzimali terensku incijativu. Novu izglednu priliku Banovićani su imali ponovo preko Trumića, čiji udarac iz neposredne blizine gola u korner skreće jedan od igrača Mladosti. Pred sami kraj prvog dijela susreta u kaznenom prostoru Mladosti srušen je Jaranović, ali se glavni sudija nije oglasio, uprkos burnim reakcijama kako na terenu tako i na tribinama. Gosti su u prvom dijelu susretu prijetili uglavnom preko polukontri koje nisu donijele mnogo opasnosti pred golom Mujkića.

Drugo poluvrijeme nešto bolje otvaraju gostujući igrači, koji uspijevaju u par navrata da zaprijete golu Budućnosti. U jeku napada Mladosti, stigla je odlična prilika za kakanjsku ekipu, no Mujkić je sjajnom intervencijom odbranio udarac sa svega 7-8 metara i tako Budućnost i dalje ostavio u igri. Nakon ove prilike, stigla je još jedna, ali je udarac iskosa Mujkić ukrotio. Nakon početne incijative gostiju, Budućnost se polako stabilizovala, te krenula znatno ofanzivnije prema golu Mladosti. Imali su zeleno-crni mnoštvo poluprilika, ali ništa konkretno što bi promijenilo rezultat utakmice. Odlučujući detalj utakmice desio se u 74. minuti kada nakon centaršuta Jaranovića lopta pogađa prečku i odbija se do rezerviste Salihovića kome nije bilo teško da loptu ubaci u gol Mladosti za veliko slavlje igrača i navijača. Nakon primljenog pogotka gosti krenuli na sve ili ništa, te su tako ostavili mnogo prostora za brzonoge igrače Budućnosti. Imali su Banovićani nekoliko kontri, koje su svakako imale potencijala da promijene rezultat, no to se nije desilo. Do kraja susreta, dakle, nije promjena, tako da je ostalo 1-0 za Budućnost koja se ovom pobjedom izjednačila sa Mladosti, koja je do danas bila vodeća ekipa Prve lige FBiH. Bila je ovo peta uzastopna utakmica u kojoj Budućnost nije poražena, a od mogućih 15 bodova, Budućnost je na svoj konto upisala odličnih 13 bodova.

Budućnost nakon današnje pobjede zauzima treću poziciju na tabeli sa 25 osvojenih bodova, 2 manje od prvoplasiranog Radničkog i jedan bod manje od drugoplasiranog Goražda. Budućnost u slijedećem, predposljednjem kolu jesenjeg dijela prvestva, gostuje u Bihaću kod Jedinstva, a nakon toga u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva u Banovićima gostuje Bratstvo.

Treba istaći i to da su fudbaleri Budućnosti danas imali podršku najvjernijih navijača Budućnosti, popularnih Ljumana. Njih 40-ak su tokom cijelog susreta pružali gromoglasnu podršku svom timu, te su zeleno-crni na krilima njih i došle do nove ovosezonske pobjede.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Čamrković, Džinić, Aljukić, Trumić, Mustafić, Delić, Jaranović, Husić (Salihović).

Nema komentara:

Objavi komentar