subota, 21. ožujka 2015.

Loša igra i 'mršavi' bod Budućnosti

Fudbaleri Budućnosti su danas na Gradskom stadionu u Banovićima, u okviru 17. kola Prve lige FBiH ugostili jajački Metalleghe, a susret je završen nepopularnim rezultatom - 0-0. Prilično loša izvedba zeleno-crnih po teškom terenu bila je dovoljna tek za mršavi remi. Iako je ovo bio deveti zaredom susret u Prvoj ligi FBiH u kojem je Budućnost ostala neporažena, nakon današnjeg remija ostaje gorak okus, budući da bi se sa današnjom pobjedom Budućnost aktivno uključila u borbu za Premijer ligu.



Već na početku susreta bilo je evidentno da gosti iz Jajca u Banoviće nisu došli sa bijelom zastavicom i da su došli da se nadigravaju. U prvih 15-ak minuta igralo se uglavnom na sredini terena bez prevelikih uzbuđenja. Nakon toga prvi u priliku za postizanje pogotka dolaze gosti, ali je pogodak Kovača poništen zbog ofsajda. Budućnost je uzvratila preko Redžića nakon jedne lijepe akcije, kada Redžićev udarac sa 15-ak metara odlazi malo pored gola gostiju. Pred sami kraj poluvremena nova izvanredna prilika za goste, no stativa se ispriječila i tako ostavila zeleno-crne i dalje u igri.

U drugom poluvremenu gosti kreću nešto ofanzivnije, tako da se utakmica rasplamsala. Uprkos nešto jačem tempu na početku drugog dijela susreta nismo vidjeli mnogo izglednih situacija za gol. Vidjeli smo još jedan poništen pogodak za Metalleghe i to ponovo zbog ofsajd pozicije, kada su Jajčani zabili nakon gužve u šesnaestercu Budućnosti. Budućnost je uzvratila odličnim udarcem Trumića sa 20-ak metara, a golman gostiju odličnom intervencijom loptu izbacuje u korner. Pred kraj susreta Jaranović je nakon jednog faula na sredini terena zaradio žuti karton, da bi ga nakon prigovora glavni sudija meča poslao u svlačionicu. Iako sa igračem manje Budućnost je i dalje pokušavala ugroziti gol Metalleghea. Gosti su stvorili nekoliko poluprilika iz kontranapada, no nije bilo promjene rezultata. U zadnjoj minuti sudijske nadoknade vidjeli smo i treći poništeni pogodak. Salihović odlično prima loptu i pogađa mrežu Metalleghea, ali pomoćni sudija signalizira ofsajd tako da je ostalo 0-0. 

Budućnosti je ovo bio 4. ovosezonski remi, te čak deveti susret zaredom u kome zeleno-crni nisu poraženi. U narednom kolu Budućnost gostuje u Čapljini kod istoimenog domaćina, a nakon toga će ugostiti ekipu GOŠK-a.

BUDUĆNOST: Mujkić, Džinić, Čamrković, Zoletić, Mahmutović, Aljukić, Trumić, Mustafić (Ikanović), Jaranović, Husić i Redžić (Salihović).


Nema komentara:

Objavi komentar