subota, 22. kolovoza 2015.

"Petarda" u mreži Podgrmeča za lidersku poziciju

Fudbaleri Budućnost su danas na Gradskom stadionu u Banovićima ugostili Podgrmeč u okviru trećeg kola Prve lige FBiH, a gosti iz Sanskog Mosta se kući vraćaju sa "petardom" u svojoj mreži. Sjajnu igra Banovićana danas je krunisana sa pet pogodaka u mreži Podgrmeča. Mrežu Sanjana su tresli Redžić i Trumić koji su postigli po dva pogotka, a jednom je pogađao i kapiten Kovačević.


Zeleno-crni sjajno otvaraju utakmicu i već na početku susreta su pokazali u kom će smjeru ići utakmica. Već u 5. minuti susreta, Jaranović iz kornera pronalazi Kovačevića koji pogađa glavom za prednost Budućnosti. Ofanzivna i agresivna igra donosila je stalna uzbuđenja pred golom Podgrmeča. Gosti su po drugi put kapitulirali već u 14. minuti kada Redžić nakon sjajne lopte Demirovića izlazi sam na golmana Podgrmeča i matira ga za 2-0. Već tada je bila jasno da bodovi ostaju u Banovićima, samo je bilo pitanje sa kakvim rezultatom će se završiti utakmica. Sredinom prvog dijela susreta mladi Zulić pogađa gol gostiju, no on je poništen zbog ofsajd pozicije. Na odmor se otišlo pri rezultatu 2-0.

Drugo poluvrijeme Banovićani otvaraju jako dobro, a prilike pred golom Podgrmeča se redaju. Nije se dugo čekalo na promjenu rezultata, a Trumić u 52. minuti prizemnim udarcem sa oko 25 metara pogađa za 3-0. Pritisak Budućnosti nije spao ni nakon visokog vodstva. Sjajna igra i brojne prilike, pogotovo po lijevoj strani gdje je igrao danas sjajni Jaranović koji je zadavao mnogo problema odbrani gostiju. Danas raspoloženi Redžić u 60. minuti susreta pogađa za 4-0, nakon što je ponovo izašao sam pred golmana Podgrmeča. Konačan rezultat susreta postavio je Trumić svojim drugim golom u 71. minuti susreta. Do kraja susreta vidjeli smo još nekoliko prilika pred golom ekipe koju vodi Alen Mešanović, koji je slovio za jednog od najvećih bh. talenata, a svoje prve fudbalske korake načinio je upravo u Budućnosti, ali se rezultat nije mijenjao.

Budućnost se trenutno nalazi na prvoj poziciji prvoligaške tabele sa devet osvojenih bodova iz tri odigrana susreta i gol razlikom 8-1. U narednom kolu zeleno-crni gostuju kod novajlije u ligi - Sloge iz Ljubuškog.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Kovačević, Mahmutović (Čamrković), Džinić, Aljukić (Mustafić), Trumić, Demirović, Zulić (Idrizović), Jaranović i Redžić.

Nema komentara:

Objavi komentar