subota, 29. kolovoza 2015.

Zeleno-crni osvojili vrijedan bod u Ljubuškom

U utakmici četvrtog kola Prve lige FBiH, fudbaleri Budućnosti su danas gostovali u Ljubuškom kod domaće Sloge. Zeleno-crni su nastavili svoju seriju i osvojili vrijedan bod na teškom gostovanju, a krajnji rezultat susreta glasio je 1-1. Strijelac za Budućnost bio je Trumić, koji je svojim trećim ovosezonskim pogotkom donio Banovićanima izuzetno vrijedan bod.


Susret bolje otvaraju domaćini, te stvaraju nekoliko prilika pred golom Budućnosti. Uspjeli su Ljubušaci uzdrmati i prečku gola Mujkića. Napadi i incijativa su se Slogi isplatili u 33. minuti kada Niko Petrović pogađa za vodstvo. Do poluvremena se rezultat nije mijenjao.

Već na samom početku drugog dijela susreta, tačnije u 49. minuti, veznjak Budućnosti Eldin Trumić koristi grešku golmana domaćih i Budućnosti donosi izjednačenje. Nakon pogotka Budućnosti, Sloga krenula ofanzivnije po novo vodstvo, no do njega nisu stigli tako da zeleno-crni nose bod sa gostovanja u Ljubuškom. Bio je ovo četvrti susret u kome Budućnost nije doživjela poraz, a uz današnji remi zeleno-crni na svom kontu imaju i tri pobjede.

U narednom kolu Budućnost na svom terenu dočekuje aktuelnog lidera prvenstva - Orašje. To će ujedno biti i derbi petog kola prvenstva.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Kovačević, Mahmutović, Džinić, Aljukić, Demirović, Trumić, Jaranović, Zulić i Redžić.

Nema komentara:

Objavi komentar