subota, 5. rujna 2015.

Budućnost poražena od lidera

Prvi ovosezonski poraz doživjeli su fudbaleri Budućnosti u okviru petog kola Prve lige FBiH. Zeleno-crni su ugostili lidera prvoligaške tabele - Orašje, a popularni Labudovi sa Save su slavili rezultatom 2-1. Strijelac jedinog pogotka za Budućnost bio je Adel Demirović.


Već na početku susreta, u petoj minuti, gosti dolaze u vodstvo nakon prekida. Nakon vodećeg gola Orašja na terenu se vidjela velika nervoza, koja je dovela do koškanja među igračima u desetoj minuti, nakon čega su požutili kapiten Orašja, te Jaranović. Pokušavali su domaći da probiju tvrdu odbranu gostiju, no nije im uspjevalo. U 35. minuti gosti stižu i do drugog pogotka, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije. Ipak pred sami kraj prvog poluvremena Demirović glavom pogađa za izjednačenje i veliko slavlje na Gradskom stadionu.

Drugo poluvrijeme fudbaleri Budućnosti otvaraju mnogo bolje. Uslijedila je opsada gola Orašja. Najprije se mladi Zulić našao u sjajnoj poziciji za pogodak, ali njegov udarac glavom sa svega par metara brani golman Orašja. Nedugo zatim Softić je oprobao svoj udarac, a golman Orašja sjajnom intervencijom loptu šalje u korner. I kako to biva u fudbalu nakon propuštenih prilika stigla je kazna. Iskusni napadač Orašja Senad Mujić loptu posprema u mrežu gola Budućnosti za novo vodstvo Orašja. Do kraja utakmice Budućnost je preko Jaranovića uspjela zaprijetiti, ali je njegov udarac izblokiran tako da su gosti stigli do pete pobjede u isto toliko odigranih kola.

U narednom kolu zeleno-crni gostuju u Gračanici kod ekipe Bratstva.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Softić, Džinić, Mahmutović, Aljukić, Trumić, Demirović (Mustafić), Jaranović, Idrizović (Redžić), Zulić.

Nema komentara:

Objavi komentar