subota, 19. rujna 2015.

Prvijenci Zulića i Idrizovića u ubjedljivoj pobjedi Budućnosti

U okviru sedmog kola Prve lige FBiH fudbaleri Budućnosti su danas ugostili mostarski Branitelj i slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 3-0. Dvostruki strijelac za Budućnost bili su Adnan Zulić, koji je danas stigao do svog prvijenca u zeleno-crnom dresu, kao i Belmin Idrizović koji je postavio konačan rezultat susreta.


Sve vrijedno pomena vidjeli smo u prvom dijelu susreta, kada su zeleno-crni postigli sva tri pogotka i time riješili pitanje pobjednika. Do vodstva Budućnost dolazi već u 4. minuti, Zulić je sjajno proigran te u situaciji jedan na jedan matira golmana Branitelja za 1-0. Nije dugo trebalo da Banovićani udvostruče svoju prednost. Svega dvije minute nakon vodećeg gola, Zulić ponovo pogađa na asistenciju Đezića i tako Budućnosti donosi visoko vodstvo. Zaprijetili su i gosti dva puta, ali je Mujkić bio na visini zadatka. Igrala se 24. minuta kada je postavljen konačan rezultat susreta. Nakon sjajne akcije domaćih fudbalera, mladi Idrizović pogađa za ispostaviće se konačan rezultat susreta - 3-0.

Nastavak susreta donosi nešto slabiji tempo igre, tako da su i gosti uspjeli nekoliko puta zaprijetiti ali promjene rezultata nije bilo. Budućnost je današnjom pobjedom izbila na drugo mjesto prvoligaške tabele sa trinaest osvojenih bodova, koliko ima i Čapljina, dok je lider tabele i dalje Orašje sa devetnaest osvojenih bodova. U narednom kolu zeleno-crni ponovo igraju kod kuće, a protivnik je ponovo hercegovački klub - Gošk.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Softić, Džinić, Mahmutović, Aljukić, Trumić (Mustafić), Demirović, Jaranović (Kavazović), Idrizović i Zulić (Redžić).

Nema komentara:

Objavi komentar