subota, 24. listopada 2015.

Velika pobjeda Budućnosti za lidersku poziciju

U okviru 12. kola Prve lige FBiH Budućnost je danas ugostila jajački Metalleghe i stigla do velike pobjede rezultatom 2-0. Strijelci za zeleno-crne bili su Hazim Đezić i Jasmin Jaranović, a današnjom pobjedom, Budućnost je preuzela vrh prvoligaške tabele.


Do vodstva Budućnost stiže već u 11. minuti, kada se nakon prekida i povratne lopte sjajno snalazi Đezić i loptu zakucava u gol Metalleghea za veliku radost na Gradskom stadionu u Banovićima. Nakon vodećeg pogotka zeleno-crnih, gosti su pokušavali ugroziti gol Mujkića, te uspostaviti terensku incijativu. Međutim, nisu uspjeli napraviti ništa ozbiljnije, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1-0.

Već na otvaranju drugog dijela susreta, mladi Zulić se nalazi u sjajnoj prilici, ali njegov pokušaj nesebičnosti je odnio sjajnu priliku u nepovrat. Ipak, nedugo nakon toga Budućnost dolazi do drugog pogotka. Igrala se 56. minuta kada Jaranović obilazi golmana gostiju, te pogađa praznu mrežu gola Metalleghea za visoko vodstvo. Do kraja susreta vidjeli smo još nekoliko izglednih prilika pred golom gostiju. Najprije je Ibrić iz teške pozicije šutirao u golmana jajačke ekipe, da bi nakon toga Redžić lošom reakcijom upropastio još jednu sjajnu priliku. Banovićani su tako došli do izuzetno vrijedne, ali i sasvim zaslužene pobjede kojom su preuzeli vrh prvoligaške tabele.

U narednom kolu nas očekuje kantonalni derbi u kome se sastaju gradačačka Zvijezda i Budućnost.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Kovačević, Džinić, Mahmutović, Ibrić, Aljukić, Demirović, Jaranović, Idrizović i Zulić.

Nema komentara:

Objavi komentar