nedjelja, 18. listopada 2015.

Vrijedna pobjeda Budućnosti na gostovanju Novom Travniku

Fudbaleri Budućnosti su u okviru jedanaestog kola Prve lige FBiH slavili na gostovanju Novom Travniku rezultatom 2-0. Strijelci za Banovićane bili su Almir Redžić i Eldin Trumić. Budući da stadion Novog Travnika ne ispunjava uslove za odigravanje prvoligaških utakmica, današnja utakmica igrala se na stadionu Jaklić u Bugojnu.


Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo toga uzbudljivog, tako da nakon prvih 45 minuta susreta nije bilo pogodaka. Ipak u nastavku znatno bolja igra zeleno-crnih koji su to krunisali sa dva pogotka i upisali izuzetno važnu pobjedu u borbi za sami vrh tabele. Oba gola su pala pred sami kraj utakmice. Najprije je u 83. minuti pogodio Trumić za vodstvo od 1-0. Ubrzo nakon toga, tačnije u 87. minuti pogodio je i Redžić za 2-0 i konačan rezultat susreta. Budućnost se današnjom pobjedom probila na diobu treće i četvrte pozicije sa 20 osvojenih bodova, koju dijeli sa Čapljinom. Prvoplasirani Metalleghe sada ima dva boda više, dok drugoplasirano Orašje ima svega jedan bod više.

U narednom kolu Budućnosti predstoji derbi protiv Metalleghea u Banovićima, a nakon toga kantonalni derbi u Gradačcu protiv Zvijezde.


Nema komentara:

Objavi komentar