petak, 2. listopada 2015.

Zeleno-crni znatno oslabljeni putuju u Čapljinu

Deveto kolo Prve lige FBiH donosi nam duel između Čapljine i Budućnosti. Nakon dvije domaće utakmice u kojima su zeleno-crni osvojili četiri boda, slijedi izuzetno teško gostovanje kod zahuktale Čapljine, koja bilježi sjajne rezultate nakon lošeg otvaranja sezone. Čapljina trenutno zauzima šestu poziciju sa trinaest osvojenih bodova, dok je Budućnost četvrtoplasirana sa četrnaest osvojenih bodova.


Dodatni hendikep za Budućnost biće izostanak nekoliko standardnih prvotimaca, koji zbog suspenzije neće moći nastupiti u ovom susretu. Tako će Banovićani protiv Čapljine biti oslabljeni ne igranjem Hazima Đezića, Jasmina Jaranovića, Eldina Trumića i Adnana Džinića. Đezić, Jaranović i Trumić su protiv Goška zaradili treći žuti karton, tako da pauziraju naredno kolo, dok je Džinić zaradio direktni crveni karton, te ni njega neće biti u susretu protiv Čapljine. Podsjetimo, prethodne sezone su zeleno-crni u oba susreta slavili minimalnu pobjedu rezultatom 1-0.

Susret je na rasporedu 03.10.2015. u Čapljini sa početkom u 15 sati i 30 minuta. Glavni sudija meča je Hermin Muslić iz Bihaća, a njegovi pomoćnici su Aldin Kuduzović (Cazin) i Mikulić Ivica (Široki Brijeg), dok je četvrti sudija Frano Jelić (Široki Brijeg).

Nema komentara:

Objavi komentar