nedjelja, 1. studenoga 2015.

Kantonalni derbi pripao Zvijezdi

Derbi trinaestog kola Prve lige FBiH, igran u Gradačcu između domaće Zvijezde i Budućnosti, pripao je domaćoj ekipi koja je slavila rezultatom 2-0.


Zvijezda bolje otvara susret, te polako preuzima terensku incijativu. Incijativa se isplatila u 33. minuti kada Lazar Đorđević pogađa za vodstvo domaćina i veliko slavlje na stadionu Banja Ilidža. I nakon pogotka Zvijezda nastavila prijetiti, dok su se zeleno-crni fokusirali na kontranapade preko brzonogog Jaranovića. Sa rezultatom 1-0 se otišlo na odmor.

U nastavku kada su svi očekivali ofanzivniju i agresivniju igru Budućnosti, Zvijezda ponovo dominirala. Budućnost je imala dobru priliku kada Jaranović izlazi pred golmana domaćina, ali njegova nesebičnost i povratni pas odnose izglednu priliku u nepovrat. U 75. minuti susreta Igor Mišan pogađa za 2-0 i time postavlja konačan rezultat susreta. Današnjim porazom Budućnost je izgubila lidersku poziciju, te vodeći Metalleghe sada ima dva boda više u odnosu na zeleno-crne.

U narednom kolu u Banoviće stiže još jedna ekipa iz gornjeg dijela tabele - četvrtoplasirana visočka Bosna, a nakon toga u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Budućnost gostuje u Lukavcu kod Radničkog.


Nema komentara:

Objavi komentar