srijeda, 6. siječnja 2016.

Pirić ponovo u zeleno-crnom dresu

Kako javlja najčitaniji bh. sportski portal - sportsport.ba, veznjak Muris Pirić se vraća u svoj matični klub - FK Budućnost. Pirić je dres Budućnosti nosio do 2012. godine, kada je interes za njega pokazao RNK Split koji ga je i angažovao. Nakon Splita, Pirić se okušao u nekoliko prvoligaških klubova, a nakon tri godine ponovo je u Budućnosti i predstavlja prvo veliko pojačanje banovićke ekipe pred nastavak prvenstva i borbu za Premijer ligu.


Pirić u Budućnost stiže iz gradačačke Zvijezde, gdje se spletom okolnosti nije naigrao, a najviše na to je uticala povredu koju je vukao u prvom dijelu sezone. Povratak Pirića potvrdio je i šef stručnog štaba Budućnosti, Munever Rizvić, koji je za portal sportsport.ba izjavio:

"Dogovorili smo saradnju sa Pirićem. U prvom dijelu sezone je imao problema sa povredom, no odlučili smo ga angažovati jer se radi o fudbaleru koji nam može pomoći u ostvarivanju naših ciljeva", istakao je dugogodišnji trener Budućnosti i nekadašnji reprezentativac BiH.

Pirić je dres Budućnosti nosio dok su zeleno-crni igrali u Premijer ligi u sezoni 2010/2011, a dva puta se i upisivao u strijelce. Nakon toga u sezoni 2011/2012 u okviru Prve lige FBiH, bio je jedan od najstandardnijih igrača, a postigao je i pet pogodaka. Svojevremeno je nastupao i za mladu reprezentaciju BiH, a ukoliko bude u potpunosti spreman do početka prvenstva biće značajno pojačanje za banovićku ekipu.

Nema komentara:

Objavi komentar