petak, 8. travnja 2016.

Budućnost dočekuje Bratstvo u derbiju kola

U subotu će Budućnost na svom stadionu dočekati Bratstvo u utakmici koja nosi epitet najzanimljivije u 21. kolu. Kantonalni derbi između starih poznanika ujedno je i derbi kola, budući da se sastaju trećeplasirana i četvroplasirana ekipa prvenstva, a razlika za vodećim dvojcem lige je izuzetno mala. Obje ekipe su u prethodnom kolu stigle do gostujućih pobjeda, te su na najbolji mogući način iskoristile kiks Metalleghea i Zvijezde.


Kantonalni rivali su u prošlosti igrali mnoštvo prvoligaških utakmica, a često su to bili i pravi derbiji za vrh tabele. Tako će biti i ove sezone, gdje će obje ekipe jurišati na pobjedu koja bi ih približila Premijer ligi. Metalleghe i Zvijezda u ovom kolu igraju na domaćem terenu protiv Rudara, odnosno Radničkog, a sigurno je da će se i u derbiju osluškivati rezultat sa ove utakmice.

Što se igračkog kadra tiče, šef stručnog štaba Budućnosti može računati na sve fudbalere, sa obzirom da nijedan od igrača nije pod suspenzijom. Tako će zeleno-crni u odnosu na prethodnu utakmicu biti jači za Jasmina Jaranovića, koji je zbog crvenog kartona dobijenog protiv Sloge propustio utakmicu u Orašju.

Derbi 21. kola Prve lige FBiH će suditi Kazlagić Mirza (Cazin), zajedno sa svojim pomoćnicima Kadić Amirom (Sarajevo) i Šesto Edisom (Sarajevo), a sa obzirom da je u pitanju izuzetno značajna utakmica na ovom susretu će biti prisutna i dodatna dva linijska suca: Musić Admir (Sarajevo) i Hermin Muslić (Bihać).

Okupljanje navijačke grupe Ljumani Banovići počinje u 15 sati na poligonu kod OŠ Grivice.


Nema komentara:

Objavi komentar