nedjelja, 10. travnja 2016.

Derbi nije opravdao očekivanja: Nula Budućnosti i Bratstva

Derbi susret 21. kola Prve lige FBiH odigran između Budućnosti i Bratstva završio je bez golova, nepopularnim rezultatom 0-0. Iako je ovo bila sjajna prilika za obje ekipe da se dodatno približe vodećem dvojcu, derbi je završen bez golova i u potpunosti nije opravdao očekivanja.


Očekivalo se da će derbi donijeti tečnu i uzbudljivu utakmicu, sa dosta pogodaka. No, desilo se upravo suprotno, vrlo loša predstava obje ekipe i meč bez golova čemu je kumovala i kiša koja je padala na dan utakmice. Prvu ozbiljniju priliku pred golom gostiju vidjeli smo na samom početku meča kada pokušaj Mujića sa gol linije izbacuje jedan od igrača gostiju. Zatim je probao Zulić udarcem sa desne strane, ali je siguran golman gostiju. To je bilo sve od uzbuđenja u prvom dijelu susreta.

U drugi dio obje ekipe ušle sa znatno drugačijom taktikom. Kako su zeleno-crni krenuli ofanzivnije i agilnije, tako su se fudbaleri Bratstva povukli i orjentisali na kontranapade. Budućnost je zaprijetila u nekoliko navrata, ali do kraja susreta nismo vidjeli izgledniju priliku na obje strane. Bilježimo dva udarca Kavazovića koje je ukrotio golman Bratsva, te kontranapad gostiju kada se Huseinbašić ne snalazi najbolje u šesnaestercu Budućnosti. Treba istaći i to da je nakon ulaska Muhameda Mujića u igru, isti igrač oboren u šesnaestercu Bratstva od strane golmana, no uprkos burnim protestima glavni sudija nije pokazao na bijelu tačku.

Rezultat iz jučerašnjeg susreta najviše na ruku ide Metallegheu koji sada ima četiri boda više od Budućnosti, dok Zvijezda ima tri boda više. U naredna dva kola Banovićanim slijede dva izuzetno teška gostovanja, najprije u Rodoču kod Branitelja, a zatim i u Gabeli kod Goška.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Kovačević, Džinić, Mahmutović, Aljukić, Kavazović (Demirović), Trumić, Zulić (Pirić), Jaranović, S. Mujić (M. Mujić).

Nema komentara:

Objavi komentar