petak, 5. kolovoza 2016.

Budućnost na otvaranju prvenstva gostuje u Gračanici

Fudbaleri Budućnosti su završili naporne pripreme za predstojeću sezonu Prve lige FBiH, a u tom periodu kompletiran je i igrački kadar koji nije pretrpio značajnije promjene, ali nije stiglo nijedno zvučnije pojačanje u banovićku ekipu.

Što se igračkog kadra tiče, zeleno-crni su ostali bez brzonogog krilnog igrača Jasmina Jaranovića koji je pojačao redove gradačačke Zvijezde, kao i bez iskusnog napadača Senada Mujića. Eldar Kavazović koji je bio na probi u Olimpicu se vratio u redove Budućnosti, kao i Muhamed Mujić kojem je istekla posudba, ali i dalje ostaje u Banovićima. Zvučnijih pojačanja u banovićkoj ekipi ovog ljeta nije bilo, a kao i prethodnih sezona oslonac će biti mladi fudbaleri koji su prekomandovani iz juniorske selekcije. Iako pojačanja nije bilo, opstanak u izuzetno jakoj ligi ne bi trebao doći u pitanje jer je ekipa koja je na okupu već dugo zajedno, a iskustvo je također jedan od aduta Banovićana.

U okviru prvog kola Prve lige FBiH koja počinje 06./07. avgusta zeleno-crni gostuju u Gračanici kod starog rivala - ekipe Bratstva. Susret je na rasporedu 06.08.2016. godine sa početkom u 17 sati i 30 minuta, na stadionu "Luke" u Gračanici.


2 komentara:

  1. Srdaćni pozdravi,moji palčevi pokazuju na gore,ponekad čvrsto stisnuti jer nekada i sreća treba biti saveznik.Borite se sportski prije svega u ljudskom dostojanstvu i fer...

    !!!...SRETNO...!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Srdaćni pozdravi,moji palčevi pokazuju na gore,ponekad čvrsto stisnuti jer nekada i sreća treba biti saveznik.Borite se sportski prije svega u ljudskom dostojanstvu i fer...

    !!!...SRETNO...!!!

    OdgovoriIzbriši