nedjelja, 14. kolovoza 2016.

Budućnost sigurna protiv Radničkog

Budućnost je u okviru drugog kola Prve lige FBiH savladala kantonalnog rivala, ekipu Radničkog rezultatom 3-1 i time stigla do prve ovosezonske pobjede. Strijelci za banovićku ekipu bili su Muris Pirić koji je bio dvostruki strijelac, te Muhamed Mujić.


Prvih pola sata igre proteklo bez mnogo uzbuđenja, sa tek ponekom poluprilikom. Najbolju priliku za Budućnost propustio je Aljukić koji je iz dobre pozicije šutirao malo iznad gola gostiju iz Lukavca. Nakon toga, pred kraj prvog dijela susreta uslijedila je prava golijada. Do vodstva zeleno-crni stižu u 34. minuti. Iz slobodnog udarca sa oko 25 metara pogađa Muris Pirić i tako postiže prvi ovosezonski pogodak za Budućnost. Igrala se 42. minuta kada Banovićani povećavaju svoju prednost. Aljukić je lijepo prošao po lijevoj strani, izborio prostor za udarac koji brani golman Radničkog, ali na odbitnu loptu natrčava Muhamed Mujić koji pogađa gol gostiju za vodstvo od 2-0. Svega tri minute su prošle do novog pogotka. Igrala se posljednja minuta regularnog dijela prvog poluvremena kada Kasumović iz slobodnog udarca postiže pogodak za Radnički i smanjuje vodstvo Budućnosti. Otvorena i lepršava igra na obje strane krunisana je i četvrtim pogotkom na utakmici. U drugoj minuti sudijske nadoknade, najbolji igrač današnje utakmice, Muris Pirić ponovo sjajno pogađa za vodstvo zeleno-crnih od 3-1. To je, kako će se kasnije ispostaviti bio i konačan rezultat susreta.

U drugom poluvremenu bilježimo još nekoliko prilika pred golom gostiju, no bez promjene rezultata. Evidentno su domaći fudbaleri smirili tempo utakmice i rutinski utakmicu bez većih problema priveli kraju, za prva tri ovosezonska boda. Treba istaći i to da je stoper banovićke ekipe Hazim Đezić sredinom drugog dijela susreta zaradio drugi žuti karton, odnosno crveni karton, te s toga neće igrati u narednom kolu.

Naredno kolo donosi nam derbi Prve lige FBiH u kome će snage odmjeriti stari rivali - kakanjski Rudar i Budućnost, a nakon toga Budućnosti predstoji još jedno gostovanje u Siminom Hanu kod domaće Sloge.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Mahmutović, Džinić, Aljukić (Kavazović), Trumić, Zulić, Pirić, Idrizović (Smajlović), Mujić (Demirović).





Nema komentara:

Objavi komentar