subota, 12. studenoga 2016.

Ubjedljiva pobjeda Budućnosti za kraj polusezone

Petnaesto kolo Prve lige FBiH donijelo je duel starih rivala - Budućnosti i bihaćkog Jedinstva. Na kraju su sasvim zasluženu pobjedu odnijeli banovićki fudbaleri rezultatom 4-0. Strijelci za zeleno-crne bili su Đezić, Trumić, Aljukić i Pirić.


Gosti na početku susreta pokazuju da su u Banoviće došli da se nadigravaju. Igralo se otvoreno na obje strane, a najbolju priliku za pogodak propustio je Pirić u 25. minuti čiji udarac brani golman Jedinstva. U 32. minuti Budućnost stiže do vodstva pogotkom Đezića, kome je ovo bio prvijenac ove sezone. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta prava rapsodija zeleno-crnih. Najprije je u 48. minuti susreta Pirić dobro prošao po lijevoj strani, a zatim je nakon nesmotrenosti odbrane gostiju srušen u šesnaestercu što je glavni sudija okarakterisao kao prekršaj za najstrožiju kaznu. Siguran izvođač penala bio je Trumić. I Bišćani su prijetili, najprije su pogodili stativu, a nakon toga Mujkić je odbranio nezgodan udarac. Igrala se 62. minuta susreta kada lopta dolazi do Aljukića koji preciznim udarcem sa 20-ak metara matira Abdihodžića za visoko vodstvo Banovićana. Ni nakon 3-0 zeleno-crni nisu posustali, te su ponovo stvarali prilike pred golom gostiju. Jednu takvu u 73. minuti susreta koristi Pirić koji postavlja i konačan rezultat susreta. Do kraja susreta gosti su imali nekoliko dobrih prilika za pogodak, ali je danas raspoloženi Mujkić ukrotio sve udarce gostujuće ekipe. Budućnost je tako ostvarila izuzetno vrijednu pobjedu na završetku jesenjeg dijela sezone. Sada će uslijediti zimska pauza, a takmičenje Prve lige FBiH se nastavlja tek u martu iduće godine.

Prva liga FBiH XV kolo:
Budućnost - Jedinstvo 4-0 (Đezić 32', Trumić 48'-11m, Aljukić 62', Pirić 73')

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Kovačević, Berbić, Mahmutović, Trumić, Aljukić, Mustafić, Džinić, Pirić i Mujić.

Nema komentara:

Objavi komentar