četvrtak, 10. studenoga 2016.

Zeleno-crni dočekuju Jedinstvo u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva

Posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva Prve lige FBiH na rasporedu je ovog vikenda, a Budućnost na domaćem terenu dočekuje bihaćko Jedinstvo. U ovom susretu fudbaleri banovićke ekipe su pod imperativom pobjede, s ozbirom da nakon 14 odigranih kola Budućnost ima svega 15 bodova i nalazi se na 13. poziciji prvoligaške tabele. Sa druge strane, gosti iz Bihaća igraju jako dobru sezonu i trenutno se nalaze na šestoj poziciji sa 22 osvojena boda.


Iako je nakon pobjede nad visočkom Bosnom izgledalo da zeleno-crni polako podižu svoju formu i da će uskoro pobjeći sa dna tabele, remi na domaćem terenu sa GOŠK-om, te poraz u prošlom kolu od Travnika, doveli su Budućnost ponovo u jako tešku situaciju. S toga se pobjeda protiv Jedinstva nameće  kao imperativ banovićkim fudbalerima. Protivnik nije nimalo bezazlen, a Bišćani su ove sezone jedno od najprijatnijih iznenađenja. Uprkos brojnim problemima u klubu, mnogobrojnim odlascima i podmlađenom sastavu, Jedinstvo igra jako dobru sezonu te se nalaze na šestoj poziciji. Sigurno je da će u Banovićima tražiti svoju priliku da polusezonu ne završe porazom, dok će Budućnost tražiti pobjedu kojom bi se ipak mirnije otišlo na zimsku pauzu.

Susret dva nekadašnja Premijerligaša na rasporedu je u subotu 12.11.2016. sa početkom 13 sati i 30 minuta. Podrška Banovićanima je sada prijeko potrebna, te s toga pozivamo sve navijače i simpatizere Budućnosti da dođu na utakmicu i podrže svoj klub.

Nema komentara:

Objavi komentar