subota, 7. travnja 2012.

Tijesna pobjeda Budućnosti protiv Goražda

U okviru 20. kola Prve lige FBiH danas su na Gradskom stadionu u Banovićima snage odmjerili Budućnost i ekipa Goražda. Na kraju su pobjedu od 1-0 sasvim zasluženo slavili Banovićani.

Budućnost u meč ušla dosta nervozno s obzirom da Banovićani u zadnje 3 utakmice nisu ubilježili pobjedu. Prvih 20-ak minuta se igralo uglavnom na sredini terena bez izglednijih i konkretnijih prilika na obje strane. Ipak prvu priliku stvara Budućnost, kada Emir Ikanović sa oko 25 metara šutira iznad gola gostiju. Da bi nakon toga u prilici se našao i Mujić koji također nije bio precizan. Gosti su izdržali do kraja 1. poluvremena, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0-0.

U drugom poluvremenu Budućnost ubacila u brzinu više, što se isplatilo na samom početku 2. poluvremena kada u 47. minuti po desnoj strani prolazi Pirić koji šalje oštru loptu u šesnaesterac gostiju, a neko od gostujućih igrača skreće loptu u gol za kasnije će se ispostaviti konačan rezultat susreta. U nastavku Budućnost i dalje dominantija i sa boljim prilikama, no domaći igrači nisu bili precizni. Prvo se Suljić našao u dobroj prilici, ali je šutirao iznad gola da bi i rezervista Muminhodžić bio neprecizan. Na kraju Budućnost ubilježila svoju 10. pobjedu u ovoj sezoni i tako prekinula seriju od 3 utakmice bez pobjede.

U narednom kolu Banovićani putuju u Vitez gdje se sastaju sa istoimenom ekipom.

Budućnost: Husić, Kurtić, Kovačević, Džinić, Čolić, Čergić, Ikanović, Sliško, Pirić, Mujić i Suljić. Dok su u nastavku priliku dobili: Muminhodžić, Kavazović i Imamović.




Nema komentara:

Objavi komentar