srijeda, 26. rujna 2012.

Bosna namučila Budućnost

Banovićka Budućnost je u subotu odigrala prvenstvenu utakmicu 7. kola Prve lige FBiH protiv visočke Bosne te slavila minimalnim rezultatom 1-0. Strijelac pobjedonosnog pogodka za Banovićane bio je Muhamed Mujić koji je nakon katastrofalne greške golmana gostiju postigao svoj 4. gol ove sezone i Budućnost ponovo priključio samom vrhu tabele.

Da će ovo biti izuzetno teška utakmica za Budućnost pokazalo se već na samom početku kada su gosti pokazali svoju snagu i da su u Banoviće došli po bod(ove). Bosna pokazala zube već na samom početku utakmice, dobro postavljena formacija, te zgusnuta sredina terena nije dozvoljavala Budućnosti da uspostavi svoju igru i zaprijeti golu gostiju. Budućnost je uprkos tome pokušavala na mnogo načina probiti odbranu gostiju, no u tome nisu uspjeli jer su gosti čvrstom i disciplinovanom igrom uspjeli odoljeti svim napadima Budućnosti. Gosti su u nekoliko navrata uspjeli zaprijetiti golu Husića preko kontra napada na koje su uglavnom bili fokusirani. Nakon dosta dosadne, bezidejne i trome igre u 1. poluvremenu na odmor se otišlo pri rezultatu 0-0 koji je išao u korist gostiju.

U 2. poluvrijeme Budućnost ulazi nešto ofanzivnije i agresivnije u želji da dođe do nova 3 domaća boda. No ponovo kao i u 1. poluvremenu bez konkretnijih i opasnijih prilika pred golom Bosne. Blaga incijativa koju su Banovićani imali je donijela tek poneku polupriliku koje nisu bile veći problem za golmana gostiju Bekana. Kako je vrijeme odmicalo igralo se sve nervoznije te se Budućnost sve više otvarala što je ostavljalo prostora za kontre gostiju. Taj mač sa 2 oštrice je u 65. minuti umalo koštao Budućnost kada napadač gostiju Čabaravdić izlazi sam pred Husića, no Džinić uspijeva u zadnji trenutak izbaciti loptu prije nego je napadač Bosne šutirao, da bi u nastavku napada ponovo Džinić spasio čist gol gostiju kada je se nakon šuta Čabaravdića požrtvovano ispriječio njegovom šutu te ponovo spasio gol Budućnosti. I kada su već mnogi pomislili da će ovo biti prvi domaći ovosezonski remi Budućnosti jedna naizgled bezopasna lopta dolazi sa desne strane, golman gostiju je hvata, no ona mu ispada iz ruke što koristi Mujić i pogađa za vodstvo Budućnosti. Na kraju će se ispostaviti da je to i konačan rezultat ovog susreta. Gosti koji su se u ovoj utakmici odlično predstavili  i suprostavili Budućnosti koja već 51. utakmicu u Prvoj ligi nije poražena na domaćem terenu su bili blizu ostvarenju cilja i dolaska do boda, a da je Čabaravdić pogodio možda i sva 3. No, fatalna greška golmana ih je koštala mnogo te je Budućnost stigla do nove pobjede.

U narednom kolu Budućnost se sastaje sa Podgrmečom koji se nalazi na jednoj poziciji ispred Budućnosti odnosno na 4. mjestu tabele, dok je Budućnost pobjedom nad Bosnom stigla do 5. pozicije sa 13 osvojenih bodova. Utakmica je na rasporedu 29.09.2012. sa početkom u 15 sati i 30 minuta.

Budućnost: Husić, Čergić, Džinić, Čolić N., Ikanović, Sliško, Imamović, Delić (Sarajlić od 68.), Osmanović (Kavazović od 68.), Husić i Mujić (Čolić E. od 90.).

                                      Foto: visoko.co.ba

Nema komentara:

Objavi komentar