nedjelja, 6. listopada 2013.

Kantonalni derbi pripao Slobodi

Budućnost je u kantonalnom derbiju odigranom ovog vikenda na Tušnju pala bez ispaljenog metka. Sloboda je sa 2-0 bila bolja golovima Omerovića u 1. poluvremenu i ovoljetnog pojačanja iz Bratstva Mujkića u 2. poluvremenu. Ovom pobjedom Tuzlaci su se vratili u vrh tabele i trenutno zauzimaju 3. poziciju sa 3 boda manje od Jedinstva, dok je Budućnost na 9. poziciji sa 10 osvojenih bodova.


Utakmicu su bolje otvorili domaćini koji već na samom početku, tačnije u 5. minuti dolaze do vodstva nakon sjajnog prodora Selamovića koji preciznim centaršutom pronalazi Omerovića koji matira Mujkića za vodstvo Slobode. Nakon pogodka tempo utakmice pao u velikoj mjeri te se uglavnom igralo na sredini terena, bez ozbiljnijih i konkretnijih prilika na obje strane.

Drugo poluvrijeme ponovo bolje otvaraju domaćini i u 50. minuti povećavaju prednost nakon nove asistencije Selamovića koji je izašao sam pred gol Budućnosti i nesebično uposlio Mujkića kome nije bilo teško pogoditi prazan gol za 2-0. Bio je to i konačan rezultat ove prilično dosadne i trome utakmice, bez mnogo uzbuđenja. Budućnost tek pred kraj susreta krenula nešto ofanzivnije što je donijelo par prilika pred golom Ribića. Najprije se Husić nije snašao pred golom Slobode i njegov šut odlazi pokraj gola. Da bi u 80. minuti nakon odlično izvedenog slobodnog udarca Kavazovića odbijenu loptu šutirao Slomić čiji šut brani Ribić. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je Sloboda ubilježila sigurnu pobjedu.

 U narednom kolu Budućnosti slijedi još 1 kantonalni derbi kada u Banovićima gostuje Radnički.

Budućnost: Mujkić, Zoletić, Džinić, Čamrković, Mahmutović, Lugavić, Trumić, Imamović (od 46. Ikanović), Kavazović, Slomić i Husić.

Nema komentara:

Objavi komentar