subota, 8. studenoga 2014.

Zeleno-crni nanizali šest utakmica bez poraza

Fudbaleri Budućnosti danas su u sklopu 14. kola Prve lige FBiH gostovali u Bihaću kod Jedinstva. Susret je završen podjelom bodova i rezultatom 1-1. Do vodstva su domaći stigli u 42. minuti kada Topić pogađa nakon kontranapada. Konačan rezultat susreta i bod Budućnosti donio je mladi napadač Anel Husić u 78. minuti susreta.


Nije dugo trebalo Budućnosti da zaprijeti golu Jedinstva. Igrala se 5. minuta kada se u prilici nalazi mladi veznjak Mustafić. Imali su fudbaleri Budućnosti i dalje terensku incijativu, te nekoliko dobrih prilika i poluprilika koje nisu donijele promjenu rezultata. U 42. minuti Trumić sjajnim udarcem pogađa stativu, da bi nakon brzog kontranapada, kojeg su igrači Jedinstva izveli Topić pogodio za vodstvo domaće ekipe.

Nastavak susreta pružio je nešto slabiju igru obje ekipe. Ipak, na samom početku ponovo se u izglednoj prilici nalazi Trumić, ali njegov udarac glavom brani golman Jedinstva. Kako je susret odmicao tako je i Budućnost bila sve agilnija i ofanzivnija. Igrala se 78. minuta kada Husić svojim 3. ovosezonskim pogotkom donosi izjednačenje i vrijedan bod Budućnosti. Husić je iskoristio veliku pogrešku golmana domaće ekipe i glavom zakucao loptu u mrežu. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao tako da je ostalo 1-1.

Bila je ovo šesta uzastopna utakmica u kojoj zeleno-crni nisu poraženi. U narednom, posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Prve lige FBiH, Budućnost dočekuje gračaničko Bratstvo.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Kovačević, Džinić, Čamrković, Trumić, Imamović, Mustafić, Idrizović, Aljukić i Husić.

Nema komentara:

Objavi komentar