ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

Nova 'nula' Budućnosti u Banovićima

Budućnost je u 19. kolu Prve lige FBiH imala šansu da uz odgovarajuće rezultate iz drugih susreta, pobjedom protiv Goška, zasjedne na lidersku poziciju, no to se nije desilo, a novi 'mršavi' remi uz nepopularni rezultat 0-0 bio je dovoljan tek za 4. poziciju prvoligaške tabele. Podsjetimo, Budućnost je od zadnje četiri utakmice u Banovićima tri remizirala i to sve rezultatom 0-0, dok je Orašje palo bez ispaljenog metka rezultatom 2-0. Ipak, u svemu tome pozitivna stvar jeste što je niz neporaženosti nastavljen i on sada iznosi 11 utakmica zaredom bez poraza, a u sklopu kojeg su zeleno-crni ostvarili sedam pobjeda, te pet remija.


Banovićani su u meč ušli oslabljeni ne igranjem Jasmina Jaranovića koji je bio pod suspenzijom zbog crvenog kartona koji je dobio u meču protiv Metalleghea. Iako se očekivala ofanziva Budućnosti od samog početka susreta i juriš na vrh tabele, to se nije desilo, te se u prvom dijelu susreta igralo uglavnom na sredini terena uz mali broj (polu)prilika. Budućnost je prijetila ponajviše iz prekida, dok se gosti najopasniji bili iz kontranapada, koji nisu donijeli mnogo problema Mujkiću, te nije bilo promjene rezultata.

Ipak, u drugom dijelu susreta vidjela se znatno ofanzivnija igra domaće ekipa, te veća želja da se dođe do izuzetno vrijednog trijumfa. Zeleno-crni su uspostavili terensku incijativu i konstantno su pokušavali doći do gola Goška. Prvu izglednu priliku Budućnost je imala nakon ulaska Delića koji je bio pravo osvježenje, te je donio agilnost u igri Budućnosti. Delić je probio po lijevoj strani, a njegov ubačaj nije iskoristio Mustafić čiji je udarac izblokiran. Banovićani su ponovo zaprijetili preko lijeve strane i ponovo nakon odličnog prodora Delića, ali je njegov prizemni centaršut na vrijeme izblokiran. Salihović je pokušao udarcem sa 20-ak metara, ali je to bio lak plijen za golmana Goška. I ekipa iz Gabele je zaprijetila nakon jednog udarca sa 20-ak metara, ali je Mujkić bio dobro postavljen. Zaprijetili su domaći još jednom, no rezervista Idrizović se ne snalazi najbolje u šesnestercu Goška i još jedna prilika odlazi u nepovrat. U zadnjih deset minuta susreta je uslijedila prava opsada gola gostiju, ali bez konkretnijih prilika, tako da je ostalo Budućnost - Gošk 0-0.

Nakon 19. kola Budućnost zauzima 4. poziciju na prvoligaškoj tabeli sa 35 osvojenih bodova, dok vodeće Bratstvo ima dva boda više.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Kovačević, Mahmutović, Džinić, Ikanović (Mustafić), Aljukić, Trumić, Salihović, Husić (Delić) i Redžić (Idrizović).

Nema komentara:

Objavi komentar