ponedjeljak, 13. travnja 2015.

Budućnost minimalno slavila protiv Rudara

U duelu starih rivala - Budućnosti i Rudara, odigranom u okviru 21. kola Prve lige FBiH minimalnu pobjedu odnijeli su zeleno-crni, koji su slavili rezultatom 1-0. Jedini pogodak na utakmici djelo je rezerviste Delića u 84. minuti susreta, a nakon njegovog udarca sa 15-ak metara golman Rudara bio je nemoćan. Banovićani su tako nastavili niz neporaženosti koji sada iznosi 13 utakmica zaredom, a uz nova tri boda sada se nalaze odmah iza Mladosti sa dva boda deficita.


Na početku susreta je bilo evidentno da će ovo biti još jedna teška i tvrda utakmica, te da bi jedan gol mogao odlučiti pobjednika. Težak teren, opreznost sa obje strane, te igra uglavnom na sredini terena nisu donijeli atraktivnu i utakmicu lijepu za oči. Do prve prilike za gol dolaze gosti iz Kaknja, kada se Gafurović ne snalazi dobro na prizemni centaršut i loptu šalje pored gola Mujkića. Zeleno-crni su u prvom dijelu susreta prijetili uglavnom iz prekida, ali konkretnijih situacija pred gostujućim golom nije bilo.

Drugo poluvrijeme počinje sa nešto ofanzivnijom igrom, bez mnogo kalkulacija. Na prvu pravu priliku čekalo se do sredine drugog dijela susreta, kada jedan od igrača Rudara nakon velike greške odbrane Budućnosti izlazi sam pred Mujkića, ali ovaj fantastičnom intervencijom odbranjuje najbolju priliku na utakmici. Kako se bližio kraj tako si i Banovićani sve više napadali tražeći priliku za pogodak. Sve (polu)prilike odbrana Rudara dobro je čistila do 84. minute kada rezervista Delić natrčava na povratnu loptu i zakucava je u gol Rudara za veliko slavlje igrača i navijača Budućnosti.

Teško izvoljevana, ali i izuzetno vrijedna pobjeda bila je dovoljna za učvršćivanje druge pozicije na prvoligaškoj tabeli. Budućnost na svom kontu nakon 21. odigranog kola ima 41 bod, dva manje od Mladosti. U narednom kolu Budućnost gostuje u Sanskom Mostu kod davljenika Podgrmeča.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Kovačević, Džinić, Čamrković, Ikanović (Mustafić), Aljukić, Trumić, Jaranović, Husić (Idrizović) i Redžić (Delić).

Nema komentara:

Objavi komentar