nedjelja, 24. svibnja 2015.

Tri gola u mreži Radničkog za lidersku poziciju!

Veliku pobjedu ostvarili su fudbaleri Budućnosti danas u Banovićima protiv Radničkog u susretu 27. kola Prve lige FBiH. Zeleno-crni su nadigrali Lukavčani i slavili sa ubjedljivih 3-0, što je Budućnost dovelo na lidersku poziciju prvoligaške tabele. Radničkom su presudili Jasmin Jaranović sa dva pogotka, te Anel Husić sa jednim pogotkom. Sa današnja tri boda, Banovićani su se na tabeli izjednačili sa kakanjskom Mladosti, koja također na svom kontu ima 53 boda, ali sa znatno lošijom gol razlikom.


Kantonalni derbi po običaju nosi puno naboja, te mnogo varnica, kako na terenu tako i na tribinama. Tako je i danas bilo u Banovićima, prilično gruba, ali i otvorena utakmica od strane obje ekipe. Već na otvaranju susreta zeleno-crni prijeti preko brzonogih igrača - Jaranovića i Delića, ali je izostala završnica. Nakon toga uslijedio je pogodak gostiju iz Lukavca, koji je poništen zbog ofsajd pozicije. Ubrzo su gosti ponovo zaprijetili preko Selamovića, čiji udarac pogađa spoljašnji dio mreže. Sa druge strane prijetili su i fudbaleri Budućnosti, uglavnom preko kontranapada. Ikanović je oprobao svoj udarac, ali lopta odlazi iznad gola Radničkog. Radnički je ponovo zaprijetio, a pogodak Junuzovića je poništen zbog ofsajd pozicije. U 39. minuti Jaranović, bivši igrač Radničkog pogađa za vodstvo Budućnosti i veliko slavlje igrača i navijača. Njegov centaršut, koji je naizgled bio bezazlen prevario je golmana gostiju i završio u mreži.

Drugi dio susreta bolje otvaraju gosti koji uspijevaju stvoriti nekoliko prilika, no nije bilo promjene rezultata. Šubić je iz izgledne situacije šutirao pored gola Mujkića. U 57. minuti, jedna dubinska lopta vara odbranu Radničkog, a napadač Budućnosti Husić to koristi te izlazi sam na Baščelića i matira ga za vodstvo Budućnosti od 2-0. I nakon drugog pogotka zeleno-crni nisu posustali, nego su i dalje igrali otvoreno u nastojanju da ponovo probiju odbranu gostujuće ekipe. To se i desilo u 69. minuti kada Jaranović koristi dobar pas sa lijeve strane terena, vara svog protivnika i zakucava loptu u mrežu lukavačke ekipe. To je bio i konačan rezultat susreta.

U narednom kolu koje se igra u srijedu, u Doboju kod Kaknja na rasporedu je derbi sezone gdje će domaća Mladost, trenutno drugoplasirana ekipa prvenstva, ugostiti Budućnost koja se nalazi na liderskoj poziciji. Susret je na rasporedu 27.05.2015. sa početkom u 17 sati.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Čolić, Džinić (Softić), Ikanović, Aljukić, Trumić (Idrizović), Jaranović, Delić (Redžić) i Husić.

Nema komentara:

Objavi komentar