ponedjeljak, 16. travnja 2018.

Budućnost i u Seoni nastavila niz neporaženosti

Budućnost je u vikendu koji je za nama odigrala utakmicu 22.kola,a protivnik je bila ekipa Seone.Naš tim je na ovom gostovanju uspio izaći neporažen i tako nastaviti niz od 22 utakmice bez poraza,odnosno 23 ukoliko računamo i kup utakmicu.


Svaki protivnik Budućnosti ima veliku želju prekinuti ovaj niz pa je tako bilo i u utakmici odigranoj u nedjelju kada je ekipa Seone dočekala naš tim. Domaća ekipa svjesna činjenice da je Budućnost ekipa koja ima historiju koja je bivši veceprvak države i koja je nastupala u pretkolu kupa UEFA i da im je čast ugostiti jednu takvu ekipu i da bi prekid serije neporaženosti za njih značio veliki uspjeh.

Istini za volju od jedne sasvim korektne utakmice i bez ikakve potrebe sudije na ovoj utakmici napravile su ukoliko pogledamo skor u žutim kartonima sasvim drugu sliku s time da je u prvom poluvremenu našoj ekipi dodijeljeno 4 žuta kartona i svirana dva smiješna ofsajda.

Obje ekipe u prvom poluvremenu imale su po nekoliko prilika ali mreže su mirovale.
I u drugom poluvremenu nekoliko čudnih odluka od strane sudija na ovom meču koji dodjeljuju još 5 žutih kartona našoj ekipi te svira mnogo prekršaja na rubu našeg kaznenog prostora.U drugom poluvremenu dodijeljeno je i 6 žutih kartona za domaći tim.

Prilika kao i u prvom poluvremenu bilo je na obje strane ali golova nije bilo više zbog činjenice što su u nekoliko navrata kada je naš tim krenuo u ozbiljniji napad arbitri prekidali igru ili zbog smiješnih ofsajd pozicija ili nepostojećih prekršaja u napadu.

Ono što trebamo istaknuti jedan dio domaće publike je nakon završetka utakmice pozdravio naš tim aplauzom i na tome im se posebno zahvaljujemo,a takođe se zahvaljujemo domaćinu na korektnom dočeku i prijemu.

Budućnost u narednom kolu gostuje kod ekipe Dizdaruše.

FK Seona - FK Budućnost 0:0

Seona:Moranjkić,A.Bajrić,Baltić,Hamidović,Havić,Ibrić(Musić),Mulaibrahimović(Hodžić),Malkić,Osmanović,Muratović,Suljić 

Budućnost:Mujkić,Trumić,Gogić,Sulejmanović(Dedić),Mustafić,Šehić,Mahmutović,Zulić(Ćehajić),Džinić,Berbić,Fazlić(Idrizović)

Foto galerija na našoj fb stranici: FOTO GALERIJA


Nema komentara:

Objavi komentar