subota, 20. kolovoza 2011.

Budućnost savladala Krajišnik u "triler" završnici

Budućnost je do svoje prve pobjede u novoj sezoni došla u sudijskoj nadoknadi,tačnije u 94. minutu.Strijelac pogodka za veliko slavlje domaćih bio je Igro Sliško.Budućnost je u utakmicu ušla sa formacijom 4-4-2,a početni sastav je izgledao ovako:
Husić,Čergić,Kovačević,Čolić,Čamrković,Sarajlić,Ikanović,Salibašić (Kavazović),Imamović (Pirić),Sliško,Mujić (Muminhodžić)
Budućnost je dominirala igrom tokom cijelog susreta.Već u 8. minuti Igor Sliško se nalazi u odličnoj situaciji i sa 3-4 metra pogađa stativu,na odbijenu loptu kasni Elvis Čergić.Da bi nakon toga Salibašić koji je u ovoj utakmici imao svoj debi za Budućnost,prošao po lijevoj strani te šutirao,ali je njegov šut odbranio golman Krajišnika.
Nakon toga igra se uglavnom vodila na sredini terena,a Krajišnik je pokušavao doći do gola iz kontranapada.

U drugom poluvremenu Budućnost je nastavila tamo gdje je stala.Napadi Banovićana su se nastavili.No ipak nisu bili konkretni kao u prvom poluvremenu.Kako je vrijeme odmicalo Budućnost je sve više pokušavala doći do pobjedonosnog gola.Do njega su ipak tek došli u 94. minuti nakon jedne brze akcije nastala je gužva u šesnaestercu Krajišnika,a lopta je došla do Igora Sliška koji preciznim udarcem matira golmana Krajišnika za veliku radost igrača i navijača Budućnosti.
Treba istaći i to da je Krajišnik meč završio sa 10 igrača nakon što je se povrijedio golman,a trener Krajišnika je već bio izvršio 3 izmjene,pa je s toga na gol stao jedan od igrača Krajišnika.

Na kraju utakmice došlo je do malog sukoba između igrača jednog i drugog tima,no na svu sreću to je brzo prestalo.


 "Gradski" stadion u Banovićima :  Budućnost - Krajišnik  1:0 (Igor Sliško 94') ,gledaoca 500-600.

U narednom kolu ekipa Budućnosti se sastaje sa ekipom Orašja.


Nema komentara:

Objavi komentar