srijeda, 21. ožujka 2012.

Banovićko fudbalsko čudo uskoro u Sttutgartovom kampu

Jedanaestogodišnji Ajdin Hasić, banovićko čudo kako često nazivaju ovog dječaka, zahvaljujući svojim fudbalskim sposobnostima za koji dan bi trebao otputovati u kamp njemačkog fudbalskog kluba Sttutgart.

Naime, na adresu Hasića stigao je poziv iz pomenutog kluba, a sve zahvaljujući igri koju je ovaj mladi fudbaler, član banovićke "Budućnosti" pokazao na prošlogodišnjem turniru u Lukavcu, a na kome su bili prisutni i članovi njemačkog kluba. Na tom takmičenju dobio je i nagradu za najboljeg igrača.

"Nismo iznenađeni Ajdinovim uspjehom i ovim pozivom, jer znamo koliku ljubav ima prema lopti još od prvih koraka, želju, a i trud da bude svaki dan sve bolji. Uz sve to, tu je naravno i njegov talenat", riječi su Ajdinovih roditelja.


U matičnom klubu, tri godine zaredom proglašavan je najboljim igračem svoje generacije, osvajao je medalje, pehare, dobijao brojne diplome na takmičenjima širom naše zemlje. Posljednji zapaženi uspjeh ostvario je u januaru na "Junior kupu 2012." u Sarajevu, gdje je također podigao pehar za najboljeg strijelca. 


"Moja najveća želja je da budem kao moj idol, Lionel Messi", ističe Hasić. 
Budu li Nijemci zadovoljni banovićkim draguljem, želja za još većim uspjehom mogla bi postati njegova realnost. 

Nema komentara:

Objavi komentar