srijeda, 23. svibnja 2012.

Odlična igra i nova 3 boda Budućnosti

Danas su na Gradskom stadionu u Banovićima u okviru 27. kola Prve lige FBiH snage odmjerili stari rivali Budućnost i kakanjski Rudar. Na kraju su sasvim zasluženu pobjedu slavili Banovićani koji su goste iz Kaknja ispratili sa 3 gola u njihovoj mreži.

Već na samom početku susreta i jedni i drugi pokazali da su došli da se nadigravaju, a sa obzirom da su klubovi izborili opstanak i da je prednost Gradine bila velika oba kluba su igrala rasterećeno i bez prevelikog pritiska što je svakako uticalo na igru koja je danas zaslužila prolaznu ocjenu.
Na samom početku utakmice tačnije u 4. minuti u kaznenom prostoru gostiju dobro se snalazi Elvin Suljić i pogađa za vodstvo Budućnosti. Nakon primljenog gola Rudar polako preuzimao terensku incijacitvu i sve više prijetio golu Husića. Najbolju priliku za gol imao je Neimarlija nakon što je izašao sam pred golmana Budućnosti, ali njegov udarac brani Husić. Nedugo zatim isti igrač se našao u prilici, ali je Husić ponovo bio na visini zadatka. Nakon toga slijedi period igre u kojem dominira Budućnost, igrači Budućnosti su uputili nekoliko udaraca prema golmanu Rudara Hadžiću, no nisu bili precizni. Ipak u 33. minuti Muris Pirić nakon lijepe solo akcije pogađa za vodstvo Budućnosti od 2-0. Do kraja 1. poluvremena još nekoliko poluprilika, ali se rezultat nije mijenjao te se na odmor otišlo pri vodstvu Budućnost od 2-0.

U 2. poluvremenu Banovićani su nastavili tamo gdje su stali u 1. poluvremenu. Terensku incijativu su igrači Budućnosti krunisali svojim 3. golom na početku drugog poluvremena, kada Pirić pogađa lijepim udarcem glavom za konačnih 3-0. Poslije 3. gola Budućnost i dalje igrala dobro i otvoreno, a prilike za povećanje predosti su ispustili najprije Sliško, da bi neprecizni bili i Mujić i Suljić. Budućnost je ovom pobjedom ostala na 5. poziciji sa osvojenih 45 bodova.

U narednom kolu Budućnost je slobodna, a utakmica koja je trebala biti odigrana protiv Omladinca koji je istupio iz lige bit će regristrovana službenim rezultatom 0-3 u korist Budućnosti.

Budućnost: Husić, Kovačević, Kurtić, Čolić, Čamrković, Čergić, Sliško, Pirić, Delić, Osmanović i Suljić, dok su u nastavku priliku dobili: Kavazović, Mujić i Lugavić.




Nema komentara:

Objavi komentar