nedjelja, 9. kolovoza 2015.

Demirović na debiju pogodio za pobjedu

Fudbaleri Budućnosti su danas u okviru prvog kola Prve lige FBiH na svom terenu ugostili kakanjski Rudar i slavili pobjedu minimalnim rezultatom 1-0. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Adel Demirović, koji je tako u svom prvom zvaničnom susretu u dresu Budućnosti pogodio u 89. minuti susreta i donio veliko slavlje na Gradskom stadionu u Banovićima.


Prvu izgledniju priliku zeleno-crni su imali kada Kavazović i slobodnog udarca sa 25 metara šutira malo pokraj gola Rudara. Gosti iz Kaknja su uzvratili istom mjerom, ali je Lugavić sjajnom intervencijom spasio Budućnost. Pred sami kraj prvog poluvremena mladi napadač Budućnosti Zulić je u dobroj situaciji, ali je njegov udarac izblokiran tako da se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0-0.

U drugom dijelu susreta smo vidjeli po nekoliko prilika na obje strane, ali se na promjenu rezultata čekalo do posljednje minute susreta. Terensku incijativu su imali domaći fudbaleri, no gosti su imali konkretnije prilike za pogodak. Najbolju priliku za pogodak imao je rezervista Demirović koji je sa 25 metara šutirao, a golman Rudara krajnjim naporom i sjajnom intervencijom loptu šalje u korner. Ipak nedugo zatim nakon lijepe akcije igrača Budućnosti, Zulić spušta loptu za Demirovića, a ovaj je zakucava u mrežu Rudara za veliko slavlje igrača i navijača i prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone.

U narednom kolu zeleno-crni putuju u Bihać gdje će snage odmjeriti sa Jedinstvom, a nakon toga u Banovićima gostuje Podgrmeč.

Nema komentara:

Objavi komentar