srijeda, 12. rujna 2012.

Petarda u mreži Goražda

Budućnost je u okviru 5. kola Prve lige FBiH savladala Goražde sa visokih 5-2 i tako došla na 3. poziciju prvoligaške tabele sa samo jednim bodom zaostatka za vodećim Bratstvom sa kojim će Banovićani naredno kolo odmjeriti snage.

Budućnost: M. Husić, Čergić, Kovačević, Čolić, Džinić, Sliško, Imamović, Osmanović, Sarajlić, Mujić, A. Husić, dok su u nastavku priliku dobili: Kavazović, Ikanović i Delić.

Budućnost je prva došla do vodstva već na samom početku utakmice tačnije u 10. minuti kada Mujić prolazi po desnoj strani i upućuje centaršut koji igrač Goražda Adžem šalje u vlastitu mrežu za prvo vodstvo Budućnosti. Ipak gosti su u 30. minuti stigli do izjednačenja preko Drljevića. Do novog vodstva Budućnost ponovo dolazi zahvaljujući Mujiću koji je srušen u kaznenom prostoru, a glavni sudija pokazuje na bijelu tačku, te crveni karton za štopera gostiju Omanovića. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Mujić, to je ujedno bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Budućnost nastavila tamo gdje je stala u prvom te Mujić u 50. minuti svojim 2. golom na utakmici povećava prednost na 3-1. U 64. minuti desio se potpuni raspad gostiju iz Goražda kada Seko dobija 2. žuti karton i glavni sudija Antoni Bandić mu pokazuje put u svlačionicu. Ipak gosti se ni nakon toga nisu predali pa sa 2 igrača manje u 66. minuti smanjuju rezultat na 3-2, a strijelac je bio Džafić. Sve dileme oko pobjednika riješio je Anel Husić sa svoja 2 pogodka. Najprije je Husić u 79. minuti pogodio za 4-2, da bi 5 minuta nakon toga postigao i svoj 2. gol na utakmici za konačnih 5-2.

U narednom kolu Budućnost gostuje u Gračanici gdje se sastaje sa Bratstvom, to je ujedno i derbi kola. Utakmica je na rasporedu 15.09.2012. sa početkom u 16 sati i 30 minuta.




Nema komentara:

Objavi komentar