nedjelja, 2. rujna 2012.

Budućnost osvojila 4 boda na 2 uzastopna gostovanja

Nakon pobjede nad ekipom Krajine u 2. kolu Prve lige FBiH za Budućnost su uslijedila 2 daleka i teška gostovanja u Krajini. Najprije su zeleno-crni prethodne subote snage odmjerili protiv Krajišnika u Velikoj Kladuši te golom Delića pred sami kraj susreta došli do jako vrijedne gostujuće pobjede. Nakon toga Budućnost je gostovala u Bihaću kod Jedinstva te došla do boda, a konačan rezultat je glasio 1-1, strijelac za Budućnost bio je Anel Husić.

Banovićani su pametnom i strpljivom igrom stigli do punog plijena u Velikoj Kladuši nakon gola Arnela Delića. Budućnost je cijelo 2. poluvrijeme igrala sa igračem više i pred sami kraj susreta tačnije u 85. minuti iskoristila igrača više na terenu i došla do svoje prve gostujuće pobjede u novoj sezoni. Tom pobjedom su se zeleno-crni probili do samog vrha tabele, a  Krajišnik bacili na dno prvoligaške tabele.

U narednom 4. kolu ponovo je uslijedilo teško gostovanje, ovoga puta kod starog rivala bihaćkog Jedinstva. Budućnost je ponovo ostala neporažena uzevši bod na jako teškom i natopljenom terenu u Bihaću. Banovićani su prvi stigli u vodstvo u 72. minuti nakon jedne kontre, a svoj drugi pogodak ove sezone postigao je Anel Husić. Ipak radost Budućnosti nije dugo trajala jer je Jedinstvo 2 minute kasnije stiglo do izjednačenja preko Mešića koji je postavio konačan rezultat derbija 4. kola. Do kraja Jedinstvo pokušalo svim silama da dođe do pobjede, no zeleno-crni su se uspjeli odbraniti i doći do još jednog vrijednog boda sa gostujućeg terena.


U narednom kolu Budućnost u Banovićima dočekuje ekipu Goražda, te ovom prilikom pozivamo sve simpatizere i navijače Budućnosti da dođu u što većem broju na Gradski stadion te pruže podršku Budućnosti kako bi upisali novu domaću pobjedu i stigli na sami vrh tabele. Utakmica je na rasporedu 08.09.2012. sa početkom u 16 sati i 30 minuta.

25.08.2012. 17:00h  Krajišnik - Budućnost 0-1 (Delić)
01.09.2012. 17:00h  Jedinstvo - Budućnost 1-1 (Mešić - Husić)

Nema komentara:

Objavi komentar